Connect with us

Receptai

Skanios, minkštos ir purios naminės bandelės, kurios primins vaikystės skonį ir sušildys visą šeimą

Kiekvienam, kuris išaugęs su pasakojimais apie močiutės kepinius ir laukė eilėje prie kepyklos, tikrai gerai žinomos mekičės – tradicinis bulgarų kepinys, kurio skonį ir aromatą prisimena kiekvienas. Šio recepto dėka galėsite pasigaminti tas pats skanias, pūkučias mekičes, kurios puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Šios mekičės yra ne tik išskirtinai skanios, bet ir primena šiltus vaikystės prisiminimus bei šeimos susibūrimus.

Šis receptas yra itin vertingas, nes jame susimaišo tradicija, modernumas ir subtilus skonio derinimas. Pasak recepto autorių, šis receptas yra „geriausias receptas internetu“, nes jis išlaiko tikrą skonį ir konsistenciją – traški pluta ir minkštas vidus, kurie tarsi tirpsta burnoje. Taip pat patiekalas puikiai tinka tiek paprastai patiekti, tiek praturtinti įvairiais įdarais pagal jūsų skonį.

Toliau pateikiame detalią mekičių gaminimo eigą, kurią žingsnis po žingsnio išsamiai paaiškinsime, kad net pradedantieji kepėjai galėtų sėkmingai pagaminti šį gardų kepinį.

Ingredientai:

100 ml vandens
100 ml pieno (nebūtina virš temperatūros, kad nebūtų per karšta)
1 arbatinis šaukštelis cukraus
20 g šviežių mielių
2 kiaušiniai
200 ml rauginto pieno (kefyro tipo)
60 ml aliejaus
200 g tarkuoto kieto sūrio (geriausiai tinka sūris, panašus į bulgarų tvirtą sūrį arba net feta)
1 valgomasis šaukštas acto
1,5 valgomojo šaukštelio druskos (priklausomai nuo sūrio druskos kiekio)
1 pakelis kepimo miltelių
Apie 600 g miltų (galite pridėti daugiau, jei tešla bus per lipni)

Aliejus kepimui

Svarbu: Prieš kepimą tešla privalo pailsėti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 valandą, kad mielės tinkamai pradėtų savo darbą ir tešla įgautų tinkamą konsistenciją.

Gaminimo eiga:

Mielių paruošimas ir aktyvavimas:

Pirmiausia pasiruoškite dubenėlį, kuriame ištirpsite mieles. Supilkite 100 ml vandens ir 100 ml pieno į didesnį dubenį. Šie skysčiai turėtų būti švelnios temperatūros – ne per karšti, kad neužmuštų mielių, ir ne per šaltai, kad paskatintų jų veiklą. Į šį skystą mišinį įmaišykite 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Cukrus padeda mielėms greičiau aktyvuotis. Po to įmuškite 20 gramų šviežių mielių ir švelniai išmaišykite, kad mielės ištirptų skystyje. Pridėkite apie 2 šaukštus miltų, kad gautumėte truputį tirštą mišinį, ir palikite mišinį apie 5 minutes. Per šį laiką mielės pradės burbuliuoti, o tai rodo, kad jos aktyvios ir paruoštos tešlos gamybai.

Kiaušinių ir sūrio mišinio paruošimas:

Kol mielių mišinys aktyvuojasi, pasiruoškite kitą dubenėlį, kuriame išplakite du kiaušinius. Naudokite plaktuvą, kad kiaušiniai taptų purūs ir pripildyti oro. Į plaktus kiaušinius įpilkite 200 ml rauginto pieno, kuris suteiks tešlai papildomo skonio ir tekstūros. Po to įpilkite 50–60 ml aliejaus – aliejus padeda išlaikyti tešlos minkštumą. Į šį mišinį suberkite 1,5 valgomojo šaukštelio druskos – atkreipkite dėmesį, kad jei naudojate sūrų sūrį, druskos kiekis gali būti sumažintas. Taip pat į mišinį įmaišykite 200 g tarkuoto kieto sūrio. Sūris turi būti šiek tiek tvirtas, kad neprisidėtų per daug druskos, bet kartu suteiktų autentišką skonį. Galiausiai, į mišinį įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą acto ir 1 pakelį kepimo miltelių. Visi ingredientai turi būti gerai sumaišyti, kad susidarytų vienalytė masė.

Tešlos ruošimas:

Dabar, kai abu mišiniai yra paruošti, sumaišykite juos kartu. Pradėkite lėtai įmaišydami mielių mišinį į kiaušinių ir sūrio mišinį. Po to palaipsniui įmaišykite apie 600 gramų miltų. Miltai yra svarbiausias ingredientas, nes jie suteikia tešlai tvirtumą, tačiau jų kiekis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo naudojamų sūrio ir skysčių konsistencijos. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa ir nelipni prie dubens sienelių. Jei reikia, galite pridėti papildomų miltų, kad tešla neperima per daug skysčio. Kai tešla jau bus surinkta ir minkšta, ją uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą pailsėti bent 1 valandą. Šis poilsio laikas yra itin svarbus, nes jis leidžia tešlai „subręsti“ ir pasiekti idealų tekstūrą kepant.

Tešlos formavimas:

Po atvėsimo išimkite tešlą iš šaldytuvo ir perkelkite ją ant lengvai miltuoto darbo paviršiaus. Gerai išminkykite tešlą rankomis, kad ji taptų elastinga ir vientisa. Tada naudodami tešlos rullą, iškočiokite tešlą į stačiakampį, kurio storis siekia maždaug 2 centimetrus. Iškirpkite stačiakampį į ilgas juosteles – galite pasirinkti norimą juostelių plotį, tačiau svarbu, kad jos būtų tolygios ir vienodos. Kiekvienoje juostelėje padarykite nedidelį įpjovimą viduryje – tai padės išlaikyti tešlos struktūrą ir užtikrins tolygų kepimą.

Kepimas aliejuje:

Pasiruoškite giliojo kepimo įrangą – tai gali būti didelė keptuvė su pakankamai aliejaus. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, kad jis būtų pakankamai karštas, bet ne per karštas. Atsargiai dėkite formuotą tešlą į karštą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol mekičių paviršius įgaus gražią auksinę spalvą. Kepimo metu svarbu neperkrauti keptuvės, kad mekičės keptųsi vienodai. Kai mekičės taps gražiai apskrudusios, išimkite jas iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklių aliejaus.

Patiekimas ir skonio malonumai:

Mekičės patiekite šiltas, nes tik šiltos mekičės išlaiko savo ypatingą skonį ir tekstūrą. Galite jas patiekti kaip užkandį prie arbatos ar kavos, arba kaip pagrindinį patiekalą su mėgstamomis padažais ar net su papildomais įdarais. Šio recepto privalumas yra tas, kad tešlą galima pritaikyti įvairiems skoniams – ją galima papildyti mėsa, daržovėmis ar kitais ingredientais, kad kiekvienas kąsnis būtų unikalus ir skanus.

Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir itin universalus. Jis puikiai tinka tiek kasdieniams pusryčiams ar užkandžiui, tiek ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti artimuosius išskirtiniu skoniu. Mekičių gaminimas yra puiki proga praleisti laiką virtuvėje, išbandyti naujus skonius ir kartu prisiminti senus, tradicinius receptus, kurie perduodami iš kartos į kartą.

Kai kurios moterys sako, kad gaminant mekičes – jūs iš tiesų perkeliate dalelę savo vaikystės į šiuolaikinį gyvenimą. Kiekvienas kąsnis primena močiutės virtuvės šilumą, o kartu suteikia energijos ir džiaugsmo. Toks patiekalas puikiai suburia šeimą – nesvarbu, ar tai būtų nedidelė šeimos šventė, ar paprastas rytas, visi mėgaujasi tuo pačiu nepakartojamu skoniu.

Išbandykite šį receptą, leiskite savo virtuvei tapti kūrybos oaze, o galiausiai – pasiruoškite sulaukti pagyrimų iš šeimos narių bei draugų, kurie tikrai pripažins jūsų kulinarinius sugebėjimus. Skanaus ir tegul jūsų virtuvės darbas visada būna kupinas meilės, kūrybiškumo ir, žinoma, nepaprastai skanių mekičių!

Receptai

Traškūs džiūvėsėliuose apvolioti pievagrybiai – greitas ir skanus užkandis

Traškūs pievagrybiai – tai puikus užkandis, tinkantis tiek vakarėliui, tiek paprastam pasisėdėjimui su šeima. Jie puikiai dera tiek kaip užkandis, tiek kaip garnyras prie pagrindinių patiekalų. Gaminimo būdas paprastas, o rezultatas pranoks lūkesčius – auksinės spalvos, traškūs ir sultingi grybai.

Šiame recepte pievagrybiai gali būti kepti aliejuje arba orkaitėje – pasirinkite pagal savo norą. Jei mėgstate sveikesnius variantus, rekomenduoju kepti orkaitėje, tačiau greitesniam užkandžiui tiks ir klasikinis kepimas aliejuje.

Reikės šių ingredientų:

500 g šviežių pievagrybių

2 kiaušiniai

60 g miltų

100 g džiūvėsėlių (galite naudoti panką arba paprastus)

50 g tarkuoto parmezano (nebūtina, bet suteikia ypatingo skonio)

1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių

1 arbatinis šaukštelis saldžiosios paprikos

Druska ir pipirai pagal skonį

Aliejus kepimui arba orkaitės kepimui

Kaip gaminti traškius pievagrybius?

Paruoškite grybus

Pievagrybių nereikia plauti po tekančiu vandeniu, nes jie greitai sugeria drėgmę ir tampa vandeningi. Vietoj to, švelniai nuvalykite juos drėgna šluoste arba specialia daržovių šepetėliu.
Didelius grybus perpjaukite per pusę, o mažesnius galite palikti sveikus.

Paruoškite apvoliojimo mišinius

Paimkite tris atskiras gilias lėkštes ar dubenėlius:

Pirmoje dubenėlyje lengvai paplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir pipirų.

Į antrą dubenėlį suberkite miltus.

Trečiame sumaišykite džiūvėsėlius su tarkuotu parmezanu (jei naudojate), česnako milteliais, saldžiąja paprika, druska ir pipirais.

Apvoliokite grybus

Kiekvieną grybą pirmiausia apvoliokite miltuose, tada panardinkite į plaktus kiaušinius, o galiausiai apvoliokite džiūvėsėlių mišinyje.
Šiek tiek paspauskite, kad apvalkalas gerai priliptų prie grybo.

Kepkite pasirinktiniu būdu

Kepimas aliejuje:

Įkaitinkite aliejų keptuvėje arba gruzdintuvėje iki 170–180 °C temperatūros.

Kepkite grybus mažomis partijomis, kad jie keptų tolygiai.

Kepkite apie 3–4 minutes, kol grybai taps auksinės spalvos ir traškūs.

Iškeptus grybus išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.

Kepimas orkaitėje:

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių ir lengvai patepkite jį aliejumi.

Išdėliokite apvoliotus grybus vienu sluoksniu ir šiek tiek apipurkškite aliejumi.

Kepkite 20–25 minutes, per vidurį kepimo apversdami, kad gražiai apskrustų iš abiejų pusių.

Patiekimas

Traškius grybus patiekite dar šiltus, kartu su mėgstamu padažu. Puikiai tinka įvairūs padažai: jogurto su česnaku, čili, medaus-garstyčių arba paprastas grietinės padažas.
Šie grybai taip pat puikiai dera prie salotų, bulvių patiekalų ar net keptų mėsos kepsnių.

Naudingi patarimai:

Jeigu norite dar stipresnio skonio, į džiūvėsėlius galite įmaišyti daugiau prieskonių: maltų pipirų, čili miltelių ar net smulkintų žolelių.

Jei naudojate panką (japoniškus stambius džiūvėsėlius), grybai bus dar traškesni.

Kepant orkaitėje, nepamirškite grybų šiek tiek patepti aliejumi – taip plutelė bus traškesnė.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šis patiekalas žavi savo paprastumu, greita paruošimo eiga ir puikiu skoniu. Pievagrybiai išlieka sultingi, o traški džiūvėsėlių plutelė suteikia malonų kontrastą. Toks užkandis patiks tiek suaugusiems, tiek vaikams.
Be to, tai puiki idėja vegetarams arba tiems, kurie nori praturtinti savo mitybą skaniu ir nesudėtingu patiekalu.

Continue Reading

Receptai

Vištienos kepsneliai sūrio tešloje – švelnūs, sultingi ir be galo skanūs

Jeigu ieškote greito, gardaus ir neįmantriai pagaminamo patiekalo vakarienei ar pietums, vištienos kepsneliai sūrio tešloje bus puikus pasirinkimas. Šiame recepte vištienos filė išlieka labai minkšta ir sultinga, o sūrio ir prieskonių derinys suteikia patiekalui ypatingą aromatą ir skonį.

Vištiena – viena iš universaliausių mėsų, kurią galima ruošti įvairiausiais būdais. Tačiau kartais norisi kažko naujo ir ypatingo, o ne paprasto kepto filė gabaliuko. Šis receptas kaip tik toks – pagaminsite greitai, o rezultatas nustebins net pačius išrankiausius.

Reikės šių ingredientų:

2 vištienos filė (apie 500 g)

2 kiaušiniai

70 g kieto sūrio (gouda, emmentalio ar panašaus tipo)

2 valgomieji šaukštai kukurūzų krakmolo

Druska pagal skonį

Juodieji pipirai pagal skonį

Džiovintas česnakas pagal skonį

Aliejus kepimui

Kaip pasigaminti vištienos kepsnelius sūrio tešloje?

Paruoškite mėsą

Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Tuomet supjaustykite filė skersai raumenų pluošto maždaug 1 cm storio riekelėmis. Tokios „šaybės“ geriau išlaiko sultis ir tampa itin minkštos.
Kiekvieną gabaliuką uždenkite maistine plėvele ir švelniai pamuškite su virtuviniu plaktuku. Svarbu nepermušti – norime, kad mėsa būtų plonesnė, bet neišdraskyta.

Paruoškite sūrio tešlą

Į didesnį dubenį įmuškite kiaušinius. Įberkite druskos, pipirų ir džiovinto česnako pagal savo skonį. Suberkite du šaukštus kukurūzų krakmolo.
Tada sutarkuokite kietą sūrį smulkia tarka ir įdėkite į tą patį dubenį. Viską gerai išmaišykite šakute arba šluotele iki vientisos masės.

Marinuokite mėsą

Į gautą tešlą sudėkite paruoštas vištienos riekeles. Gerai jas išmaišykite, kad visas paviršius būtų padengtas sūrio-kiaušinių mišiniu. Palikite marinuotis maždaug 10 minučių. Per tą laiką mėsa šiek tiek prisigers prieskonių ir taps dar skanesnė.

Kepkite kepsnelius

Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus. Sudėkite vištienos gabaliukus vienu sluoksniu ir kepkite ant vidutinės ugnies. Kepkite 2–3 minutes iš vienos pusės, kol kepsneliai gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.
Apverskite ir dar pakepkite iš kitos pusės. Kadangi vištiena plona, kepimo užteks neilgo – svarbu jos neperkepti, kad išliktų sultinga.

Patiekite

Kepsnelius išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų perteklinis aliejus. Patiekite šiltus su šviežiomis daržovėmis, ryžiais, bulvių koše ar tiesiog kaip užkandį su mėgstamu padažu.

Papildomi patarimai:

Jeigu norite dar intensyvesnio skonio, į tešlą galite įberti šiek tiek maltos saldžiosios paprikos arba įlašinti šaukštelį garstyčių.

Kukurūzų krakmolą galima pakeisti bulvių krakmolu, bet kukurūzų krakmolas suteikia traškesnę plutelę.

Šie kepsneliai puikiai tinka net ir atšalę, todėl juos galite pasiimti į darbą ar iškylą.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Šie vištienos kepsneliai – tikras atradimas tiems, kurie vertina paprastumą ir skonį. Minimalus ingredientų kiekis, greita gamyba ir nepriekaištingas rezultatas leidžia šį receptą naudoti tiek kasdieniams, tiek šventiniams stalui.
Sūrio danga ne tik suteikia vištienai aromato ir papildomo minkštumo, bet ir išlaiko jos sultis viduje, todėl kiekvienas kąsnis tiesiog tirpsta burnoje.

Išbandykite šį receptą jau šiandien ir įsitikinkite, kaip lengva namuose paruošti tobulus, minkštus ir gardžius vištienos kepsnelius!

Continue Reading

Receptai

Užpilamas pyragas su kopūstais – lengvas receptas kiekvienai dienai – be minkymo, be vargo ir su daug skonio

Jeigu ieškote paprasto, bet labai gardaus recepto, kuris tiktų tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar vakarienei – šis užpilamas pyragas su kopūstais kaip tik jums. Jis greitai paruošiamas, nereikalauja daug produktų ir net neprimena klasikinio pyrago – tai daugiau sūrus apkepas, kuris puikiai pasiseka kiekvieną kartą.

Užpilamas pyragas su kopūstais yra labai mėgstamas rusiškoje virtuvėje, o Lietuvoje taip pat vis labiau populiarėja. Ir ne be reikalo – jis sotus, švelnaus skonio, lengvai virškinamas ir labai greitai dingsta nuo stalo.

Kodėl verta kepti šį pyragą?

Pirmiausia – tai tikrai greitas receptas. Jums nereikės maišyti mielinės tešlos, kildinti, laukti. Tiesiog sumaišysite visus ingredientus, užpilsite ant kopūstų įdaro ir kepsite. Be to, šį pyragą galite pritaikyti pagal savo skonį – įdėti keptų svogūnų, šiek tiek tarkuotos morkos, sūrio ar net varškės. Receptas labai universalus.

Dar viena priežastis – kopūstai. Ypač jauna kopūstė vasarą turi švelnų saldžiarūgštį skonį, daug skaidulų, vitaminų ir puikiai tinka šiltiems patiekalams. Net tie, kurie paprastai nemėgsta kopūstų, dažnai nustemba, kaip skaniai jie suskamba šio pyrago viduje.

Reikalingi ingredientai

Tešlai:

3 kiaušiniai

5 valgomieji šaukštai grietinės (tinka ir riebi, ir liesesnė)

3 valgomieji šaukštai majonezo

4 šaukštai kvietinių miltų su kaupu

2 šaukštai kukurūzų miltų (galite keisti kvietiniais)

1 pakelis kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Įdarui:

apie 500 g jaunos kopūstės

mėgstamos šviežios žolelės – krapai, svogūnų laiškai ar petražolės

Kaip gaminti šį pyragą?

Paruoškite įdarą

Kopūstus labai smulkiai supjaustykite. Jei naudojate žiemos kopūstą – prieš tai galite truputį patroškinti. Jauną kopūstą tiesiog sumaišykite su smulkintomis žolelėmis, įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek paminkykite rankomis – tai padės kopūstui suminkštėti ir išskirti natūralių sulčių.

Paruoškite tešlą

Į dubenį įmuškite 3 kiaušinius, įberkite šiek tiek druskos ir šluotele ar šakute išplakite. Įmaišykite grietinę ir majonezą, išmaišykite iki vientisos masės. Tuomet įberkite miltus su kepimo milteliais (juos geriausia persijoti per sietelį) ir vėl išmaišykite, kol gausite vientisą tešlą. Ji turėtų būti tokios konsistencijos kaip tiršta grietinė – jei per skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų.

Sluoksniuokite pyragą

Paruoškite kepimo formą – patepkite aliejumi ir pabarstykite trupučiu miltų ar manų kruopų. Supilkite pusę tešlos. Ant jos tolygiai paskleiskite kopūstų įdarą. Lengvai prispauskite šaukštu. Tuomet užpilkite likusia tešlos dalimi ir paskirstykite, kad uždengtų visą paviršių.

Kepkite

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pyragą kepkite apie 30 minučių, kol viršus gražiai apskrus, o vidus bus iškepęs. Patikrinti galite mediniu pagaliuku – jeigu jis ištraukiamas sausas, pyragas jau paruoštas.

Patiekite

Šį pyragą galite patiekti tiek šiltą, tiek visiškai atvėsusį. Jis skanus vienas arba su šaukštu grietinės, šviežiomis daržovėmis ar lengva sriuba.

Patarimai ir variacijos

Vietoj grietinės galima naudoti natūralų jogurtą.

Jei norite sotesnio varianto – pridėkite šiek tiek smulkinto kumpio ar virto kiaušinio.

Kopūstų įdarą galima paskaninti keptais svogūnais ar česnaku.

Vietoj kopūstų galima naudoti špinatus ar tarkuotas morkas.

Apibendrinimas

Šis užpilamas pyragas su kopūstais – tai vienas iš tų patiekalų, kurie gimsta iš paprastų produktų, bet savo skoniu gali nustebinti visą šeimą. Jis puikiai tinka tiek darbo dienai, tiek savaitgaliui, kai norisi kažko šilto, sotaus ir naminio.

Išbandykite šį receptą ir galbūt jis taps jūsų nauju mėgstamiausiu šeimos patiekalu.

Continue Reading

POPULIARŪS STRAIPSNIAI

Receptai1 day ago

Traškūs džiūvėsėliuose apvolioti pievagrybiai – greitas ir skanus užkandis

Traškūs pievagrybiai – tai puikus užkandis, tinkantis tiek vakarėliui, tiek paprastam pasisėdėjimui su šeima. Jie puikiai dera tiek kaip užkandis,...

Receptai1 day ago

Vištienos kepsneliai sūrio tešloje – švelnūs, sultingi ir be galo skanūs

Jeigu ieškote greito, gardaus ir neįmantriai pagaminamo patiekalo vakarienei ar pietums, vištienos kepsneliai sūrio tešloje bus puikus pasirinkimas. Šiame recepte...

Receptai1 week ago

Užpilamas pyragas su kopūstais – lengvas receptas kiekvienai dienai – be minkymo, be vargo ir su daug skonio

Jeigu ieškote paprasto, bet labai gardaus recepto, kuris tiktų tiek pusryčiams, tiek lengviems pietums ar vakarienei – šis užpilamas pyragas...

Receptai1 week ago

Minkšti, traškūs ir sotūs: kepti pyragėliai su bulvėmis ir grybais

Ar kada nors pajutote tą vaikystės kvapą, sklindantį iš virtuvės, kai mama ar močiutė kepdavo pyragėlius? Mieliniai, šiek tiek traškūs...

Receptai1 week ago

Paprasti sluoksniuoti pyragėliai su mėsa

Šie traškūs pyragėliai iš sluoksniuotos tešlos – puikus pasirinkimas tiek šventėms, tiek paprastam savaitgalio pietų stalui. Įdaras iš maltos mėsos,...

Receptai1 week ago

Aštri baklažanų ikra žiemai – aromatinga, soti ir šildanti

Kai ruduo ima vis labiau šnibždėti apie artėjančią žiemą, o daržovių derlius – pats gausiausias, metas pasirūpinti šaltaisiais mėnesiais. Vienas...

Receptai2 weeks ago

Atviri mieliniai pyragėliai su sūriu ir česnaku

Ar mėgsti naminius pyragėlius, kurie gardžiai kvepia iš orkaitės ir puikiai tinka tiek pietums, tiek pasilepinimui su puodeliu arbatos? Šie...

Receptai2 weeks ago

Minkšti pyragėliai keptuvėje su kopūstais ir šonine

Šie kepti pyragėliai – tai paprastas, senoviškas, bet labai skanus patiekalas, kurį galima paruošti net ir tada, kai namuose nėra...

Receptai2 weeks ago

Naminiai kefyro sausainiai: paprastas ir greitas receptas

Jeigu ieškote paprasto, greitai paruošiamo ir nepaprastai skanaus kepinio, šie kefyro sausainiai taps puikiu pasirinkimu. Jie minkšti, lengvai saldūs, o...

Receptai2 weeks ago

Sūrio užkandis ant traškučių: greita, skanu ir labai paprasta

Jeigu norite greitai paruošti užkandį, kuris būtų ir skanus, ir atrodytų patraukliai ant stalo, šis sūrio užkandis ant traškučių taps...

POPULIARU