Obuolių bandelės yra vienas iš tų desertų, kurie iš karto priverčia susimąstyti apie vaikystės šilumą ir šeimos susibūrimus. Šios minkštos, sultingos ir kvapnios bandelės pasižymi maloniu obuolių aromatu, lengvu vanilės poskoniu ir traškiu, tačiau puriu tešlos pagrindu. Receptas yra itin paprastas, nes naudojami įprasti ingredientai, kuriuos lengva rasti kiekvienoje virtuvėje. Šis receptas tinka tiek kasdieniam desertui, tiek ypatingoms progoms, kai norite nustebinti svečius ar tiesiog pasimėgauti skaniu saldumynu.
Ingredientai
Pagrindiniams ingredientams tešlai:
120 g cukraus – jis suteikia desertui saldumo ir padeda subalansuoti obuolių rūgštumą.
4 kiaušiniai – svarbus tešlos sujungimo ir purumo šaltinis.
200 g ištirpinto margarino – suteikia tešlai minkštumo ir švelnaus sviesto skonio.
1 pakelis vanilino cukraus – užtikrina, kad bandelės įgaus subtilų vanilės aromatą.
1 pakelis kepimo miltelių – padeda tešlai pakilti ir įgauna traškų išorės sluoksnį.
500 g kvietinių miltų – pagrindas, iš kurio gaunama tešla, kuri turi būti elastinga ir puri.
4 obuoliai – kruopščiai pasirinkti, nes jų skonis ir tekstūra yra esminiai. Obuoliai turi būti supjaustyti mažais kubeliais, kad jie tolygiai paskirstytųsi tešloje ir suteiktų desertui sultingumo.
Gaminimo eiga
Tešlos paruošimas
Pirmiausia, paruoškite visus pagrindinius ingredientus. Į didelį dubenį suberkite cukrų ir kiaušinius. Kruopščiai išplakite šį mišinį, kol jis taps vientisas. Tada įmuškite ištirpintą margarino ir vanilino cukrų, gerai išmaišydami, kad visi ingredientai susimaišytų. Šis žingsnis yra svarbus, nes tinkamai išplaktu kiaušinis ir sviestas padeda tešlai įgauti lengvumo ir purumo.
Po to, palaipsniui įmaišykite kvietinius miltus kartu su kepimo milteliais. Maišykite, kol tešla taps vientisa, be gumuliukų. Pastaruoju metu į tešlą įpilkite visus ingredientus, atidžiai stebėdami konsistenciją – tešla turi būti pakankamai tiršta, kad išlaikytų formą, bet ir ne per kieta, kad desertai išliktų sultingi. Kai tešla suformuota, ją gerai išminkykite rankomis, kad visi ingredientai gerai susijungtų.
Obuolių paruošimas
Nulupkite obuolius (jeigu norite, galite palikti jų dalį žievelės, kad būtų daugiau skaidulų ir natūralaus skonio), supjaustykite juos mažais kubeliais. Obuolių gabaliukai į tešlą įneš natūralų obuolių skonį, kuris suteiks desertui gaivumo ir švelnumo. Įmaišykite obuolių gabaliukus į tešlą, lengvai maišydami, kad jie pasiskirstytų tolygiai, bet neprarastų savo formos.
Formavimas į keksiukus
Pasiruoštą tešlą dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kiekvienoje formos įdubėje įpilkite po maždaug vieną šaukštą tešlos. Svarbu nepildyti formos per daug – palikite bent trečdalį laisvos vietos, nes tešla kepant pakyla. Tokiu būdu keksiukai taps purūs, o jų išvaizda – graži ir tvarkinga. Kepimo metu tešla tolygiai išsipūs, todėl įdėkite ją į formą tik iki pusės ar net dviejų trečdalių, kad desertai nepersipiltų.
Kepimas
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių Celsijaus. Kepkite keksiukus apie 10–15 minučių arba tol, kol jų viršus taps auksinės spalvos ir traškus. Kepimo laikas gali skirtis priklausomai nuo jūsų orkaitės, todėl stebėkite desertus, kad jie neiškeptų per daug. Tinkamai iškepti keksiukai turi būti švelnūs ir purūs, o ne sausi ar kieti.
Pabaigiamasis apdailos etapas
Kai keksiukai iškeps, išimkite juos iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti ant kepimo popieriaus. Po atvėsimo, desertus galite apibarstyti cukraus pudra. Papuošimas ne tik pagerins deserto išvaizdą, bet ir suteiks papildomo saldumo, kuris puikiai derės su obuolių ir vanilės skoniais. Jei norite, desertą galima dar praturtinti cinamonu, kuris dar labiau pabrėš obuolių aromatą.
Naudingi patarimai
Jei norite, kad keksiukai būtų dar minkštesni ir sultingesni, į tešlą galite įmaišyti šiek tiek daugiau pieno arba ištirpinto sviesto, tačiau būkite atsargūs, kad tešla neišsiskirtų.
Obuoliai yra svarbus deserto ingredientas, todėl rinkitės sultingus ir saldžius obuolius. Jei norite įvairovės, galite dalį obuolių pakeisti kriaušėmis.
Kepimo metu svarbu stebėti orkaitės temperatūrą – jei keksiukai pradeda per greitai iškepti, laikas gali būti šiek tiek prailgintas arba temperatūra sumažinta.
Desertą galima papildomai pagardinti prieskoniais, pavyzdžiui, cinamonu arba muskato riešutu, kurie suteiks keksiukams išskirtinį, tradicinį skonį.
Keksiukus galite gaminti iš anksto ir laikyti sandarioje dėžutėje. Tinkamai paruošti keksiukai išliks švieži kelioms dienoms, o jų skonis neturės pasikeisti.
Išvada
Šie greitai pagaminami obuolių keksiukai yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori paruošti skanų desertą be sudėtingų procedūrų. Paprasti ingredientai – kiaušiniai, pienas, sviestas, miltai, cukrus ir obuoliai – kartu su vaniliniais ir prieskoniais sukuria harmoniją, kurios skonis tirpsta burnoje. Desertą paruošus ir patiekus, jis ne tik pagyvins jūsų stalą, bet ir suteiks jums bei jūsų artimiesiems džiaugsmo bei malonumo. Išbandykite šį receptą ir leiskite savo virtuvei pasipuošti skaniu, švelniu ir tradiciniu desertu, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pusryčiams, tiek ypatingoms progoms.
Gero apetito ir sėkmingo gaminimo!