Tortai dažnai siejami su ilgu ir sudėtingu gamybos procesu, reikalaujančiu daug laiko, pastangų ir įgūdžių. Tačiau šis tinginio „Napoleonas“ yra maloni išimtis. Jį galima paruošti vos per 20 minučių, nenaudojant orkaitės ar sudėtingų ingredientų. Viskas, ko reikia, – tai keli paprasti produktai ir trupinėlis kantrybės, kad desertas spėtų sustingti šaldytuve.
Šis tortas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori greitai paruošti gardų skanėstą be ilgų valandų virtuvėje. Jis primena klasikinį „Napoleoną“, tačiau gaminamas daug paprasčiau, nes vietoje sluoksniuotos tešlos naudojami sausainiai. Dėl švelnaus kremo ir traškių sausainių tortas tampa minkštas, aromatingas ir be galo gardus.
Ingredientai
Norint paruošti šį tortą, jums reikės:
Pagrindui:
800 g sluoksniuoto sausainio „Ušky“ arba kitų panašių sluoksniuotų sausainių
Kremui:
1 litras pieno
4 kiaušiniai
150 g sviesto
0,5 stiklinės cukraus
6 šaukštai miltų
Žiupsnelis vanilinio cukraus
Šie ingredientai yra lengvai prieinami, dažniausiai jų galima rasti kiekvienoje virtuvėje, todėl šis receptas yra ir ekonomiškas, ir paprastas.
Kaip paruošti tortą?
Paruoškite kremą
Pirmas žingsnis – pasigaminti švelnų ir tirštą kremą, kuris suteiks tortui minkštumo ir sodraus skonio.
Sumaišykite pagrindinius ingredientus. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, miltus ir vanilinį cukrų. Geriausia viską iškart išplakti šluotele arba elektriniu plakikliu, kad neliktų miltų gumulėlių.
Po truputį supilkite pieną. Maišydami masę, lėtai pilkite pieną. Tai svarbu, kad kremas būtų vientisas ir be gumulėlių.
Kaitinkite kremą ant vidutinės ugnies. Supilkite paruoštą mišinį į puodą ir dėkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite mediniu šaukštu arba plakikliu, kol kremas pradės tirštėti. Šis procesas gali trukti apie 5–7 minutes.
Įmaišykite sviestą. Kai kremas sutirštėja, nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite jam truputį atvėsti. Tada įdėkite kambario temperatūros sviestą ir gerai išmaišykite, kol sviestas visiškai ištirps ir susijungs su kremu.
Kai kremas paruoštas, galima pereiti prie torto formavimo.
Formuokite tortą
Paimkite sausainius ir aptepkite kremu. Kiekvieną sausainį gausiai aptepkite kremu ir dėkite vieną ant kito, formuodami sluoksnius.
Dėkite sausainius taip, kad tortas būtų stabilus. Kadangi sausainiai nėra vientisi kaip sluoksniuota tešla, svarbu juos dėti tolygiai ir tvirtai, kad tortas neprarastų formos.
Nepagailėkite kremo. Kuo daugiau kremo naudosite, tuo minkštesnis ir sultingesnis bus galutinis rezultatas. Svarbu, kad kiekvienas sausainis būtų gerai padengtas kremu.
Paskutinį sluoksnį taip pat aptepkite kremu. Kai visi sausainiai sudėti, torto viršų taip pat reikia padengti kremu, kad visi sluoksniai susijungtų į vieną vientisą masę.
Papuoškite trupiniais. Kad tortas atrodytų dar skaniau, galima keletą sausainių susmulkinti į trupinius ir jais pabarstyti viršų bei šonus.
Paskutinis žingsnis – šaldymas
Kadangi tortui nereikia kepti, jam svarbu suteikti laiko sustingti.
Tortą reikia palikti šaldytuve bent 3 valandoms, tačiau geriausia – per naktį. Taip sausainiai geriau susigers kremą, taps minkšti ir primins sluoksniuotą tešlą.
Jei norite pagreitinti procesą, galima tortą dėti į šaldiklį maždaug 1 valandai, tačiau geriausias rezultatas pasiekiamas laikant šaldytuve ilgiau.
Kaip patiekti tortą?
Kai tortas gerai sustingsta, jį galima tiekti prie kavos ar arbatos. Papildomai galima papuošti tarkuotu šokoladu, riešutais arba šviežiomis uogomis. Ypač tinka braškės, mėlynės ar avietės, kurios suteikia gaivumo.
Tortą geriausia pjaustyti aštriu peiliu, kad išlaikytų gražią sluoksniuotą struktūrą.
Kodėl verta išbandyti šį receptą?
Šis tinginio „Napoleonas“ yra tikras atradimas tiems, kurie nori greito ir skanaus deserto be didelių pastangų. Štai kelios priežastys, kodėl verta jį išbandyti:
Greita ir paprasta. Tortas paruošiamas vos per 20 minučių, o visi ingredientai lengvai randami parduotuvėje.
Nereikia kepti. Tai puikus variantas vasarai, kai nesinori jungti orkaitės.
Ekonomiškas. Naudojami paprasti, nebrangūs ingredientai.
Minkštas ir skanus. Dėl švelnaus kremo sausainiai suminkštėja ir tampa panašūs į sluoksniuotą tešlą.
Galima improvizuoti. Vietoje „Ušky“ sausainių galima naudoti kitus, taip pat galima įdėti riešutų, vaisių ar net kakavos į kremą.
Tai puikus receptas tiek kasdienai, tiek šventėms, nes jį lengva paruošti iš anksto. Tortas išlieka skanus net kelias dienas, todėl galima jį pasiruošti dieną prieš svečių atvykimą.
Išbandykite ir įsitikinkite patys – šis tinginio „Napoleonas“ taps vienu mėgstamiausių desertų!