Connect with us

Receptai

Naturalūs Lietuviškų Vasaros Desertų Receptai

Vasara Lietuvoje – tai metas, kai galima mėgautis šviežiais vaisiais, uogomis ir kitais sezoniškais gėrybėmis. Per karštas dienas norisi lengvų, gaivių ir skanių desertų, kurie atgaivintų ir suteiktų malonumo. Lietuviška kulinarija turi daugybę tokių desertų, kurie ne tik gaivina, bet ir yra maistingi. Šiame straipsnyje pateiksime keturis populiariausius ir mėgstamiausius lietuviškus vasaros desertus su detalizuotais receptais.

1. Šalta Uogienė su Šviežiomis Uogomis

Šalta uogienė yra puikus būdas išsaugoti vasaros skonius ir vitaminus. Tai greitai ir lengvai paruošiamas desertas, kuris gali būti naudojamas kaip užkandis arba patiekalas per pusryčius.

Ingredientai:
  • 500 g šviežių uogų (braškių, aviečių, mėlynių)
  • 200 g cukraus
  • 1 citrinos sultys
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Paruošimas:
  1. Paruoškite uogas: Nuplaukite ir išvalykite uogas, pašalinkite kotelius.
  2. Sumaišykite su cukrumi: Dideliame dubenyje sumaišykite uogas su cukrumi, citrinos sultimis ir vanilės ekstraktu.
  3. Palaikykite: Leiskite uogoms stovėti kambario temperatūroje apie 30 minučių, kol cukrus ištirps ir susidarys sirupas.
  4. Atvėsinkite: Įdėkite uogienę į šaldytuvą ir leiskite jai gerai atvėsti prieš patiekiant.

Šalta uogienė gali būti naudojama su ledais, jogurtu ar kaip priedas prie blynų. Ji puikiai tinka ir kaip lengvas vasaros desertas ar užkandis, kuris atgaivina per karščius.

2. Lietuviški Ledai iš Varškės ir Uogų

Varškės ledai yra tradicinis lietuviškas desertas, kurio šaknys siekia kaimišką kulinariją. Jie yra ne tik skanūs, bet ir naudingi dėl aukšto baltymų kiekio.

Ingredientai:
  • 400 g varškės
  • 200 ml grietinėlės
  • 150 g cukraus
  • 300 g šviežių uogų (braškių, mėlynių, aviečių)
  • 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Paruošimas:
  1. Sumaišykite varškę ir grietinėlę: Dubenyje sumaišykite varškę ir grietinėlę iki vientisos masės.
  2. Pridėkite cukrų ir vanilę: Įdėkite cukrų ir vanilės ekstraktą, gerai išmaišykite.
  3. Pridėkite uogas: Įmaišykite šviežias uogas į varškės mišinį.
  4. Užšaldykite: Supilkite mišinį į ledų formeles arba plastikinį indą ir įdėkite į šaldiklį mažiausiai 4 valandoms, kol sustings.

Varškės ledai puikiai tinka kaip gaivus desertas karštą vasaros dieną. Jie yra sveiki ir pilni baltymų, todėl gali būti puikus pasirinkimas po pietų ar vakarienės.

3. Gaivios Vaisių Salotos su Medaus Ir Citrinos Padažu

Vaisių salotos yra lengvas ir gaivus desertas, kuris gali būti pagamintas iš bet kokių sezoninių vaisių. Medaus ir citrinos padažas suteikia salotoms papildomo skonio ir gaivumo.

Ingredientai:
  • 2 obuoliai
  • 2 kriaušės
  • 1 didelis apelsinas
  • 2 kiviai
  • 200 g vynuogių
  • 2 šaukštai medaus
  • 1 citrinos sultys
  • 1 šaukštelis smulkintos mėtos (nebūtina)
Paruošimas:
  1. Paruoškite vaisius: Nuplaukite ir nulupkite visus vaisius, supjaustykite juos mažais gabaliukais.
  2. Sumaišykite vaisius: Dideliame dubenyje sumaišykite visus supjaustytus vaisius.
  3. Paruoškite padažą: Mažame dubenyje sumaišykite medų ir citrinos sultis. Jei norite, pridėkite smulkintos mėtos.
  4. Supilkite padažą: Supilkite padažą ant vaisių salotų ir gerai išmaišykite.
  5. Atvėsinkite: Leiskite salotoms pastovėti šaldytuve apie 30 minučių prieš patiekiant.

Vaisių salotos yra puikus pasirinkimas sveikam desertui ar užkandžiui. Jos yra lengvai paruošiamos ir gali būti patiekiamos bet kuriuo paros metu.

4. Tradicinė Lietuviška Šaltalankių Ir Medaus Vėsa

Šaltalankiai yra puikus vitamino C šaltinis, o šaltalankių ir medaus derinys suteikia gaivumo ir energijos.

Ingredientai:
  • 500 g šaltalankių uogų
  • 200 ml vandens
  • 100 g medaus
  • 1 šaukštelis smulkintos mėtos (nebūtina)
Paruošimas:
  1. Paruoškite šaltalankius: Nuplaukite šaltalankių uogas ir pašalinkite kotelius.
  2. Sumaišykite su vandeniu: Blenderyje sumaišykite šaltalankius su vandeniu iki vientisos masės.
  3. Perkoškite: Perkoškite gautą masę per sietelį, kad pašalintumėte sėklas ir odelę.
  4. Pridėkite medų: Įmaišykite medų į šaltalankių sultis ir gerai išmaišykite.
  5. Pridėkite mėtas: Jei norite, pridėkite smulkintos mėtos.
  6. Atvėsinkite: Padėkite gėrimą į šaldytuvą mažiausiai valandai, kad jis gerai atvėstų.

Šaltalankių ir medaus vėsa puikiai gaivina ir yra labai naudinga sveikatai. Šis gėrimas gali būti vartojamas bet kuriuo paros metu ir yra puikus pasirinkimas karštoms vasaros dienoms.

Patarimai ir Variacijos

  1. Eksperimentuokite su vaisiais ir uogomis: Nors receptuose nurodyti konkretūs vaisiai ir uogos, galite eksperimentuoti su skirtingomis kombinacijomis, priklausomai nuo to, ką turite po ranka ar kas jums labiausiai patinka.
  2. Pridėkite šviežių žolelių: Šviežios žolelės, tokios kaip mėtos, bazilikai ar melisos, gali suteikti desertams papildomo skonio ir gaivumo.
  3. Naudokite natūralius saldiklius: Vietoj cukraus galite naudoti natūralius saldiklius, tokius kaip agavų sirupas, klevų sirupas ar medus, kurie suteiks desertams natūralų saldumą.
  4. Patiekite su šaltu vandeniu ar ledukais: Jei norite dar daugiau gaivumo, desertus galite patiekti su šaltu vandeniu ar ledukais, kurie padės atvėsinti organizmą per karščius.

Lietuviški vasaros desertai yra puikus būdas mėgautis šviežiais sezoniniais ingredientais ir atsigaivinti per karštas dienas. Šalta uogienė, varškės ledai, vaisių salotos ir šaltalankių gėrimas yra tik keletas iš daugelio galimybių, kuriuos galite išbandyti šią vasarą. Kiekvienas iš šių desertų ne tik skaniai gaivina, bet ir suteikia naudingų maistinių medžiagų, kurios padeda išlaikyti gerą sveikatą ir energiją. Eksperimentuokite su šiais receptais ir atraskite savo mėgstamiausius lietuviškus vasaros desertus! Lietuviškų vasaros desertų tradicija yra gyva ir dinamiška, todėl kiekvienas gali rasti kažką savo skonio. Nepamirškite, kad svarbiausia yra mėgautis procesu ir rezultatu, o šie desertai tikrai padės jums ir jūsų artimiesiems atsigaivinti per karščius.

Receptai

Kubano salotos žiemai – skanios ir sveikos konservuotos daržovės

Kubano regionas garsėja gausiais daržovių derliais, todėl nenuostabu, kad būtent ten atsirado šis visų mėgstamas žiemai skirtas salotų receptas. Jame gali būti net iki devynių skirtingų daržovių rūšių! Šios salotos ne tik padeda organizmui gauti reikiamų vitaminų ir mineralų šaltuoju metų laiku, bet ir džiugina vasarišku aromatu bei maloniai traškia tekstūra. Kadangi jos greitai suvalgomos, patartina gaminti didesnį kiekį. Pateikiame populiariausius receptus, kuriuos lengvai pasigaminsite namuose.

Tradicinės Kubano salotos žiemai

Tai pats populiariausias šio recepto variantas. Norint paruošti apie 4 litrus salotų, reikės:

1 kg agurkų (jei jauni – su odele, jei vyresni – be odelės)
1 kg pomidorų (geriausia rinktis kietesnius, nepernokusius)
1 kg baltagūžių kopūstų (galima naudoti ir raudongūžius)
1 kg morkų (tarkuojamos stambiai)
500 g svogūnų (pjaustomi pusžiedžiais ar ketvirčiais)
500 g saldžiųjų paprikų (pjaustomos juostelėmis)
100 g šviežių krapų ar petražolių (smulkiai supjaustyti)
1 vidutinė česnako galvutė (smulkiai sukapota arba spausta per česnakų spaustuką)
1 aštrioji paprika (smulkiai supjaustyta)
10 g maltų juodųjų pipirų
200 ml saulėgrąžų aliejaus
40 g druskos
80 g cukraus
80–150 ml 9% acto (priklausomai nuo pageidaujamo rūgštumo)

Gaminimas:

Paruošiame daržoves: viską gerai nuplauname ir nulupame.
Pjaustome kopūstus kaip rauginimui, dedame į didelį puodą, pasūdome ir šiek tiek paminkome, kad išsiskirtų sultys.
Agurkus pjaustome taip, kaip mėgstame salotoms.
Morkas tarkuojame stambia tarka.
Pomidorus supjaustome griežinėliais ar skiltelėmis.
Svogūnus ir paprikas pjaustome pusžiedžiais arba ketvirtčiais.
Aštriąją papriką ir česnaką smulkiai sukapojame.
Sudėję visas daržoves į puodą, beriame likusią druską ir cukrų, gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir paliekame 2–4 valandoms, kad išsiskirtų sultys.

Salotų konservavimo būdai

Konservavimas su sterilizacija

Stiklainius ir dangtelius iš anksto sterilizuojame.
Iš daržovių išsiskyrusias sultis nupilame į atskirą puodą, užverdame.
Į sterilizuotus stiklainius dedame „sausą“ daržovių masę.
Užvirusiomis sultimis užpilame daržoves stiklainiuose, paliekant šiek tiek vietos aliejui ir actui.
Stiklainius dedame į didelį puodą su karštu vandeniu (kad vanduo siektų „pečius“), uždengiame dangteliais ir sterilizuojame:
1 litro stiklainius – 20 minučių
0,5 litro stiklainius – 10 minučių
Galiausiai į kiekvieną stiklainį supilame karštą aliejų ir actą, tuoj pat užsukame dangteliais.
Apverčiame stiklainius dugnu į viršų ir šiltai užklojame, kol visiškai atvės.
Svarbu! Kad stiklainiai sterilizuojant nesutrūktų, ant puodo dugno galima patiesti audinį.

Konservavimas be sterilizacijos

Į puodą su pastovėjusiomis daržovėmis supilame aliejų ir actą, pastatome ant ugnies ir užverdame.
Viriname 4–5 minutes, kartais pamaišydami.
Karštą salotų masę tuoj pat dedame į iš anksto sterilizuotus karštus stiklainius ir užsukame.
Stiklainius apverčiame ir užklojame storu audiniu, kol atvės.
Patarimas: Jei verdame mišinį su kopūstais ar agurkais, actą geriausia pilti pačioje pradžioje – jis padės išlaikyti daržoves traškias.

Kubano salotos su baklažanais

Tai alternatyvus receptas, kuriame nėra kopūstų. Jei mėgstate baklažanus, ši versija jums tikrai patiks! Salotos bus minkštos, aromatingos ir šiek tiek aštrios.

Ingredientai (4 l salotų):
1,5 kg baklažanų
1 kg pomidorų (geriausiai tinka „slyviniai“)
1 kg morkų
1 aitrioji paprika
3 vidutinės česnako galvutės
500 ml saulėgrąžų aliejaus
120 ml 9% acto
2 šaukštai druskos
200 g cukraus

Gaminimas:

Nuplauname ir nulupame daržoves. Baklažanus supjaustome kubeliais, pasūdome ir paliekame 15 min., kad pasišalintų kartumas.
Pomidorus, česnaką ir aitriąją papriką sumalame mėsmale, sudedame į puodą.
Dedame cukrų, druską, aliejų, užverdame ir paverdame 15 min.
Baklažanus nuspaudžiame ir dedame į verdančią pomidorų masę.
Dedame tarkuotą morką, viską verdame dar 30 min.
Pilame actą, sterilizuojame stiklainius ir karštą mišinį supilstome.
Užsukame stiklainius, apverčiame ir apšiltiname, kol visiškai atvės.

Naudingi patarimai

Nenaudokite aliuminio puodų – rūgštis gali reaguoti su metalu ir sugadinti maistą.
Stiklainius iš verdančio vandens geriausia traukti specialiais laikikliais, kad išvengtumėte nudegimų.
Jei norite ryškesnio salotų vaizdo, rinkitės raudonas ar oranžines paprikas.
Acto, druskos ir cukraus kiekį galima reguliuoti pagal skonį.

Šios Kubano salotos ne tik skanios, bet ir sveikos – jose gausu vitaminų bei natūralių skonių. Išbandykite ir mėgaukitės vasaros skoniu net žiemą!

Continue Reading

Receptai

Sultingi ir minkšti kiaulienos kotletai – paprastas ir greitas receptas per 30 minučių

Kiaulienos kotletai – tai klasikinis ir visų mėgstamas patiekalas, kurį lengva pagaminti namuose. Jų skonis priklauso ne tik nuo tinkamų prieskonių, bet ir nuo geros kokybės faršo. Svarbu, kad kiaulienos farše būtų apie 10 % riebalų – būtent jie suteikia kotletams minkštumo ir sultingumo. Jei gaminate faršą patys, kartu su mėsa sumalkite šiek tiek kiaulienos riebalų ar šoninės. Naudodami paruoštą faršą, tiesiog įdėkite prieskonių ir galėsite greitai paruošti gardžius kotletus.

Šis receptas puikiai tiks, jei norite pagaminti paprastus, bet labai skanius kotletus vos per pusvalandį. Jie puikiai dera su bulvių koše, daržovėmis ar mėgstamu padažu. Išbandykite šį receptą ir nustebinkite savo šeimą bei draugus!

Paruošimo laikas: 30 min.

Porcijų skaičius: 4

Reikės:

350 g kiaulienos faršo (geriausia su nedideliu riebalų kiekiu)
1 vidutinio dydžio svogūnas
40 g baltojo duonos minkštimo
80 ml šalto pieno
1 a. š. khmeli-suneli prieskonių (arba kitų mėgstamų prieskonių)
Druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Augalinio aliejaus kepimui
Šviežios kalendros ar petražolių papuošimui

Gaminimo eiga:

Paruoškite faršą

Į dubenį sudėkite kiaulienos faršą. Jei jis šviežias ir geros kokybės, jo nereikia malti labai smulkiai – taip kotletai išliks sultingesni.

Susmulkinkite svogūną

Svogūną galite sutarkuoti smulkia tarka arba susmulkinti trintuvu. Kuo smulkesnis svogūnas, tuo kotletai bus vienodesnės tekstūros ir minkštesni. Jei svogūną įdėsite stambiais gabalėliais, kotletai gali prarasti vientisumą.

Paruoškite duoną

Baltą duoną (geriausia šiek tiek padžiūvusią) be plutelės užpilkite šaltu pienu. Leiskite jai įsigerti skystį ir tuomet rankomis sutrinkite iki minkštos masės. Tai padės kotletams išlaikyti drėgmę.

Sumaišykite ingredientus

Į faršą sudėkite paruoštą svogūną ir išmirkytą duoną. Įpilkite likusį pieną, suberkite druską ir pipirus pagal skonį. Pridėkite prieskonius – khmeli-suneli ar kitus mėgstamus prieskonių mišinius. Viską gerai išmaišykite rankomis, kol gausite vientisą masę.

Leiskite faršui „pailsėti“

Kad prieskoniai geriau susimaišytų su mėsa, dubenį su faršu uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 10 minučių. Taip masė taps dar tvirtesnė, o kotletus bus lengviau formuoti.

Formuokite kotletus

Sušlapinkite rankas vandeniu ir iš faršo formuokite apvalius arba pailgus kotletus, kurių storis būtų apie 2 cm. Jei norite, galite juos lengvai apvolioti miltuose arba džiūvėsėliuose – tai suteiks papildomo traškumo.

Kepkite kotletus

Keptuvėje įkaitinkite šlakelį augalinio aliejaus. Sudėkite kotletus ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes iš kiekvienos pusės, kol susidarys auksinė pluta.

Baigiamasis troškinimas

Kai kotletai apskrus, sumažinkite kaitrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite dar 5–6 minutes. Tai padės jiems iškepti iki galo ir išlikti sultingiems.

Patiekimas

Kai kotletai iškeps, išimkite juos iš keptuvės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Pabarstykite smulkiai pjaustyta šviežia kalendra arba petražolėmis. Patiekite su mėgstamu garnyru – bulvių koše, ryžiais ar šviežių daržovių salotomis.

Papildomi patarimai:

Faršo kokybė: Jei gaminate faršą namuose, įsitikinkite, kad jis nėra per smulkiai sumaltas – geriausia naudoti mėsmalės priedą su vidutinio dydžio skylutėmis. Taip mėsa išliks sultinga ir kotletai nebus „guminiai“.

Svogūno svarba: Nepatingėkite jį labai smulkiai supjaustyti ar sutarkuoti – jis padės faršui išlaikyti drėgmę ir suteiks kotletams sodresnį skonį.

Prieskoniai: Khmeli-suneli yra puikus pasirinkimas, bet jei jo neturite, galite naudoti maltą česnaką, čiobrelius, džiovintas žoleles ar mėgstamą prieskonių mišinį.

Miltų ar džiūvėsėlių apvoliojimas: Tai nėra būtina, bet jei norite traškesnės plutelės, prieš kepant apvoliokite kotletus džiūvėsėliuose arba miltuose.

Sultingumo paslaptis: Kotletus galite kepti ne tik keptuvėje – jei norite dar sultingesnių, po kepimo užpilkite šlakeliu sultinio ir troškinkite keletą minučių uždengtoje keptuvėje arba orkaitėje.

Garnyras: Be bulvių košės, šie kotletai puikiai dera su ryžiais, troškintomis daržovėmis ar net makaronais su grietinėlės padažu.

Išvada

Šis receptas – puikus būdas greitai ir paprastai pagaminti skanius, sultingus kiaulienos kotletus. Jie tiks tiek kasdieniams pietums, tiek ypatingesnei vakarienei su šeima. Pabandykite juos iškepti ir atraskite, kaip lengvai galite paruošti gardžius naminius kotletus, kurie sušildys ir pradžiugins kiekvieną!

Skanaus!

Continue Reading

Receptai

Skanūs pyragaičiai į pikniką su bulvėmis, mėsos įdaru ir padažais

Šie pyragaičiai – puikus pasirinkimas, kai ruošiatės į pikniką ar tiesiog norite išbandyti kažką naujo ir skanaus. Jie gaminami iš švelnios, purios tešlos, kuri pagaminta iš paprastų ingredientų, tokių kaip kvietiniai miltai, avių dregės (atruobės), šiltas vanduo, alyvuogių aliejus, druska, cukrus ir mielės. Įdaras yra gausus ir pikantiškas: jis gaminamas iš jaunu bulvių ir jautienos faršo, praturtintas švelniu svogūnu, prieskoniais bei ypatingais padažais, kurie pabrėžia skonį. Šio recepto dėka jūs paruošite pyragaičius, kurie puikiai tiks kaip užkandis ar lengvas pagrindinis patiekalas tiek namuose, tiek gamtoje.

Ingredientai

Tešlai:

Kvietiniai miltai – 2,5 stiklinės
Avių dregės (ovsinių dregės) – 1/2 stiklinės
Šiltas vanduo – 220 ml
Alyvuogių aliejus – 3 valgomi šaukštai
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
Druska – pagal skonį
Sausos mielės – 3/4 arbatinio šaukštelio

Įdarui:

Jaunos bulvės – 3 vnt.
Jautienos faršas – 180 g
Svogūnas – 1–2 vnt. (galite pasirinkti paprastą svogūną)
Pipirų mišinys – pagal skonį
Maltas paprika – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Sūrio padažas (Makhéev) – 3 valgomi šaukštai
Pomidorų ketchupas (Makhéev) – 3 valgomi šaukštai
Majonezas su kreginių kiaušiniais (Makhéev) – 3 valgomi šaukštai
Kiaušinio trynys – 1 vnt.
Tarkuotas kietas sūris – 3–4 valgomi šaukštai

Paruošimo eiga

Tešlos paruošimas

Pirmiausia paimkite 220 ml šilto vandens. Į šiltą vandenį įdėkite 1 valgomąjį cukraus, 3/4 arbatinio šaukštelio sausų mielių, druskos pagal skonį ir 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Gerai išmaišykite ir palikite šį mišinį 15–20 minučių šiltame vietoje. Per šį laiką mielės pradės putoti, o tai reiškia, kad jos yra aktyvios ir paruoštos tešlai pakilti.

Tada į šį oporą palaipsniui įmaišykite 2,5 stiklinės persijautų kvietinių miltų kartu su 1/2 stiklinės avių dregių. Maišykite viską gerai ir nuosekliai. Svarbu, kad tešla taptų vienalytė ir elastinga. Minkykite tešlą maždaug 7–10 minučių, kol jis taps minkštas, šiek tiek klampus, bet ne prilipęs prie rankų ar indo sienelių.

Kai tešla išminkyta, įtepkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ant indo sienelių, uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu ir leiskite jai kilti šiltame vietoje apie 45–50 minučių. Tokiu būdu tešla sustiprės ir paruošis tolimesniam darbui.

Įdaro paruošimas

Kol tešla kils, pasiruoškite įdarui. Paimkite 3 jaunąsias bulves, nulupkite jas (jei pageidaujate, galite palikti žievele, jei jums tai labiau patinka) ir supjaustykite gabalėliais. Užvirkite bulves pasūdytame vandenyje, kol jos taps minkštos – tai gali užtrukti apie 20–30 minučių.

Kai bulvės bus išvirtos, jas nusausinkite ir, geriausia, sutarkuokite didesne tarkos sietu, kad neliktų per daug skysčio. Tuo tarpu nulupkite 1–2 svogūnus ir smulkiai supjaustykite.

Į 180 g jautienos faršo įmaišykite smulkintą svogūną ir sutarkuotas bulves. Pagardinkite druska, pipirų mišiniu ir maltu paprika pagal skonį. Galiausiai į mišinį įdėkite 3 valgomuosius šaukštus sūrio padažo, 3 valgomuosius šaukštus pomidorų ketchupo ir 3 valgomuosius šaukštus majonezo su kreginių kiaušiniais. Jei norite, galite įpilti ir 1 kiaušinio trynį. Visus ingredientus gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisas įdaras.

Pyragaičių formavimas

Kai tešla pakils, ją švelniai apimkite ir padalykite į mažus vienodus gabalėlius. Iš visos tešlos turėtumėte gauti maždaug 16 gabalėlių, kurių kiekvienas svers maždaug vienodai. Leiskite gabalėliams pailsėti apie 10 minučių, kad jie lengviau formuotųsi.

Kiekvieną tešlos gabalėlį atsargiai iškočiokite į ploną, apvalią plokštelę. Plokštelės storis turėtų būti vienodas, kad pyragaičiai keptųsi tolygiai. Ant kiekvienos plokštelės uždėkite ant viršaus pasirinktus padažus: iš pradžių užtepkite po 1 valgomąjį kiekvieno padažo – sūrio padažo, pomidorų ketchupo ir majonezo su kreginių kiaušiniais. Tai darys pyragaičius ypatingai pikantiškus ir skanius.

Ant to uždėkite apie 2 valgomuosius šaukštus paruošto bulvių ir mėsos įdaro. Tuomet atsargiai sulenkite tešlos kraštus per vidurį ir gerai suspauskite, kad įdaras neišsilietų kepimo metu.

Antras kilimo etapas ir kepimas

Sukurtus pyragaičius dėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Leiskite jiems pakilti šiltame vietoje apie 30 minučių. Tai padės tešlai dar truputį išaugti ir tapti puria.

Prieš dedant formoje į orkaitę, viršų galite patepti kiaušinio tryniu (arba sumaišytu kiaušinio tryniu su truputėliu pieno), kad pyragaičių viršus gražiai apskrustų ir įgautų auksinę spalvą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir kepkite pyragaičius 40 minučių. Penkias minutes prieš kepimo pabaigą, pabarstykite kiekvieno pyragaičiaus viršų tarkuotu kietu sūriu (apie 3–4 valgomuosius šaukštus), kad sūris ištirptų ir susidarytų traški pluta.

Patiekimas

Kai pyragaičiai iškeps, juos išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti. Tada pyragaičius galima patiekti karštus. Šie pyragaičiai į pikniką yra puikus pasirinkimas tiek kaip užkandis, tiek kaip lengvas pagrindinis patiekalas. Jų skonis bus išskirtinis dėl pikantiško bulvių ir mėsos įdaro, praturtinto ypatingais padažais, kurie suteikia unikalų skonio akcentą.

Šis receptas yra lengvai suprantamas ir tinkamas visiems, kurie nori pasimėgauti skaniu, namuose keptu patiekalu. Išbandykite šiuos pyragaičius į pikniką ir leiskite jiems pradžiuginti jūsų skonio receptorius! Skanaus!

Continue Reading

POPULIARŪS STRAIPSNIAI

Receptai54 minutes ago

Kubano salotos žiemai – skanios ir sveikos konservuotos daržovės

Kubano regionas garsėja gausiais daržovių derliais, todėl nenuostabu, kad būtent ten atsirado šis visų mėgstamas žiemai skirtas salotų receptas. Jame...

Receptai1 hour ago

Sultingi ir minkšti kiaulienos kotletai – paprastas ir greitas receptas per 30 minučių

Kiaulienos kotletai – tai klasikinis ir visų mėgstamas patiekalas, kurį lengva pagaminti namuose. Jų skonis priklauso ne tik nuo tinkamų...

Receptai2 hours ago

Skanūs pyragaičiai į pikniką su bulvėmis, mėsos įdaru ir padažais

Šie pyragaičiai – puikus pasirinkimas, kai ruošiatės į pikniką ar tiesiog norite išbandyti kažką naujo ir skanaus. Jie gaminami iš...

Receptai19 hours ago

Kefyro pyragaičiai su žaliuoju svogūnu ir kiaušiniu

Pabandykite šiuos skanius ir pūkius pyragaičius, pagamintus ant kefyro tešlos su žaliuoju svogūnu ir kiaušiniu! Tai lengvas, greitas ir labai...

Receptai19 hours ago

Ploni kepti pyragaičiai su bulvėmis ir varške – paprastas ir skanus receptas

Šis receptas skirtas tiems, kurie nori išbandyti paprastą, greitą ir labai skanų patiekalą – plonus keptus pyragaičius su minkštu įdaru....

Receptai1 day ago

Sluoksniuotos salotos „Karališkoji silkė pataluose“ – švelnus ir išraiškingas skonis

Šios salotos – tikra šventinio stalo puošmena! Jos primena klasikinę „Silkę pataluose“, tačiau čia nėra silkės – vietoj jos naudojama...

Receptai2 days ago

Greitai paruošiamas ir be galo skanus salotas su morkomis, lydytu sūreliu ir krabų lazdelėmis

Šis salotas yra tikras hitas ant šventinio stalo! Jį galima paruošti vos per 5 minutes, tačiau svečiai visada suvalgo jį...

Receptai2 days ago

Sultingi vištienos suktinukai su lydytu sūreliu ir česnaku – skanus ir paprastas receptas

Šie vištienos suktinukai – tikras atradimas! Jie greitai paruošiami, labai skanūs, minkšti ir aromatingi. Puikiai tinka tiek kasdieniams pietums ar...

Receptai2 days ago

Kaip skaniai ir teisingai troškinti kopūstus, kad jie būtų kvapnūs, minkšti ir labai gardūs

Mano draugė pasidalijo su manimi savo patikrintu kopūstų troškinimo būdu. Išbandžiusi jos receptą, supratau, kad tai pats geriausias būdas paruošti...

Receptai3 days ago

Skanios, minkštos ir purios naminės bandelės, kurios primins vaikystės skonį ir sušildys visą šeimą

Kiekvienam, kuris išaugęs su pasakojimais apie močiutės kepinius ir laukė eilėje prie kepyklos, tikrai gerai žinomos mekičės – tradicinis bulgarų...

POPULIARU