Connect with us

Receptai

Kopūstiniai čeburėkai be tešlos – sultingas ir neįprastas patiekalas šaltajam sezonui

Kopūstiniai čeburėkai be tradicinės tešlos – tai originalus ir neįprastas patiekalas, kuris puikiai tinka kaip užkandis ar garnyras prie pagrindinių patiekalų. Šis receptas išsiskiria tuo, kad vietoje įprastos tešlos naudojami šviežiai paruošti kopūstų lapai, kurie suteikia patiekalui ypatingą tekstūrą ir skonį. Nors tradiciniai čeburėkai gaminami iš tešlos, šie kopūstiniai čeburėkai yra lengvi, sultingi ir kvapnūs. Jie pagaminti iš šviežių kopūstų lapų, mėsos įdaro ir prieskonių, kurie puikiai subalansuojami, kad patiekalas būtų ne tik skanus, bet ir maistingas.

Šis receptas – puikus pasirinkimas tiems, kurie nori išbandyti kažką naujo, bet tuo pačiu metu nori išlaikyti tradicinį skonį. Patiekalo pagrindą sudaro kopūstų lapai, kuriuos išgauname iš kopūsto galvos, šiek tiek sušvelnintų specialiu paruošimo būdu. Taip kopūstų lapai tampa pakankamai minkšti ir lengvai lanksčiai išlenkiami, kad iš jų būtų galima suformuoti patiekalą. Pagrindinis įdaras gaminamas iš maltos mėsos, kuri pagardinama svogūnais, prieskoniais ir česnaku, o patiekalo išvaizdą papuošia švieži žalumynai bei, jei norite, papildomi prieskoniai pagal skonį.

Ingredientų sąrašas

Šiam receptui jums reikės:

Kopūsto galvos – pasirinkite šviežią, ne per seną, nes tik tada lapai bus minkšti ir gerai išlenkiami.
2–3 vidutinio dydžio svogūnai – rekomenduojama naudoti raudonus svogūnus, nes jų skonis yra saldesnis ir aromatingesnis.
3–5 saldžiosios paprikos – galite naudoti raudonąsias, kurios suteikia patiekalui intensyvų skonį ir spalvą.
1 aštrioji paprika – ji suteiks patiekalui pikantiškumo, o kiekį galima reguliuoti pagal pageidavimą.
750 g mėsos faršo – pasirinkite mėgstamą mėsos rūšį (kiauliena, jautiena arba vištiena), tačiau tradiciškai šiam receptui geriausiai tinka faršas, kuris yra turtingas riebalų, nes tai padeda išlaikyti sultingumą.
⅓ arbatinio šaukštelio druskos
Žiupsnelis maltų pipirų
Žiupsnelis maltos kalendros arba kumino – tai padės suteikti autentišką skonį.
3 kiaušiniai – jie panaudojami tiek įdaro paruošime, tiek padengiant patiekalą.
2 šaukštai grietinės – ji prideda kreminės tekstūros įdarui.
5 šaukštai kvietinių miltų – padeda sujungti įdarą, jei reikia, tačiau galima keisti proporcijas pagal asmeninį skonį.
Augalinis aliejus – naudojamas kepimui.
Šiuos ingredientus surinkus galima pradėti gaminti kopūstinius čeburėkus.

Gaminimo eiga

Kopūstų lapų paruošimas

Pirmiausia, iš visos kopūsto galvos švelniai atskirkite lapus. Geriausia naudoti šviežius, traškius lapus, kurie dar nėra per kieti. Jei reikia, lapus galima trumpam paversti garuose arba lengvai pašildyti mikrobangų krosnelėje – apie 10–15 minučių, kad jie taptų lankstesni ir lengviau formuotųsi. Taip paruošti lapai tampa tinkami kaip pakaitalas tradicinei tešlai.

Įdaro paruošimas

Tuomet pereikite prie įdaro gaminimo. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Saldžiąją papriką ir aštrąją papriką taip pat supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ir kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps švelnūs ir lengvai auksinės spalvos. Po to įdėkite faršą, išmaišykite ir kepkite, kol mėsa iškeps ir pradės išskirti savo sultis. Į mėso mišinį įmaišykite paprikų gabaliukus, česnaką, druską, pipirus ir prieskonius. Viską gerai išmaišykite ir leiskite šiek tiek atvėsti. Jei manote, kad įdaras yra per sausas, galite įpilti nedidelį kiekį grietinės, kad jis taptų kreminis. Taip paruoštas įdaras turėtų turėti sodrų, pikantišką skonį, kuris puikiai derės su kopūstų lapais.

Čeburėkų formavimas

Imkite vieną kopūstų lapą ir ant jo padėkite vieną arbatinį šaukštą paruošto įdaro. Jei lapai yra per dideli, galite juos supjaustyti taip, kad kiekvienas gabalėlis būtų patogus laikyti rankoje. Uždėkite dar vieną kopūstų lapo gabalėlį ant viršaus, taip uždengiant įdarą. Svarbu, kad kraštai būtų gerai suspausti, kad kepimo metu įdaras neišsiskleistų.

Kepimas

Paruoštus čeburėkus sudėkite į stiklainius arba į specialią kepimo formą. Jei naudojate stiklainį, gerai užsukite dangtelius. Paprastai tokie čeburėkai neturi būti ilgo konservavimo proceso, juos galima laikyti šaldytuve. Kepimo būdu, jei norite šiek tiek pakepinti, galite juos trumpam įdėti į orkaitę, tačiau tradiciškai jie patiekiami šaltai kaip užkandis.

Laikymas

Geriausia čeburėkus laikyti šaldytuve. Patiekalus reikia vartoti per kelias dienas, kad skonio savybės išliktų optimalios. Taip pat, jei norite, kad skonio natos dar labiau išsiskirtų, leiskite čeburėkams pastovėti bent 3–5 dienas prieš vartojimą.

Naudingi patarimai

Jei mėsa nėra pakankamai sultinga, į įdarą galite įmaišyti šiek tiek grietinės arba nedidelį kiekį susmulkinto kiaušinio.
Kopūstų lapų pasirinkimas yra labai svarbus – geriausia rinktis šviežius, traškius lapus, kurie lengvai lenkasi.
Prieskonius ir česnaką įdarui galite keisti pagal savo skonį – jei mėgstate aitresnį, įdėkite daugiau česnako ar aitriosios paprikos.
Čeburėkus galite patiekti kaip garnyrą prie mėsos patiekalų arba kaip savarankišką užkandį su duona ir šviežiais daržovėmis.

Išvada

Kopūstiniai čeburėkai be tradicinės tešlos yra neįprastas, tačiau itin skanus patiekalas, kuris suteikia galimybę išbandyti naujus skonius ir patirti tikrą Vidurio Rytų virtuvės dvasią. Šis receptas yra lengvas, greitas ir puikiai tinka tiems, kurie nori paruošti sveiką bei mažai kaloringą užkandį. Naudojant šviežius kopūstų lapus vietoje tradicinės tešlos, patiekalas išlaiko natūralų daržovių skonį, o prieskoniai ir įdaras suteikia jam išskirtinį, pikantišką aromatą.

Išbandykite šį receptą, jei norite pagaminti kažką naujo ir originalaus, kas ne tik nudžiugins jūsų skonio receptorius, bet ir praturtins jūsų kasdieninį mitybos racioną. Šie kopūstiniai čeburėkai puikiai tinka tiek šeimos pietums, tiek kaip lengvas užkandis, kuris pradžiugins tiek suaugusiuosius, tiek vaikus. Jie paruošiami iš paprastų ingredientų, o jų gaminimo procesas yra pakankamai greitas – per kelias valandas galite turėti išskirtinį patiekalą, kuris leis jums mėgautis autentišku ir skaniu skoniu.

Jeigu norite, galite eksperimentuoti su įdarais – įdarui naudokite ne tik mėsos mišinį, bet ir kitus ingredientus, tokius kaip daržovės ar net grybai, kad sukurtumėte savo unikalų receptą. Šis patiekalas yra idealus tiems, kurie nori išbandyti naują virtuvės idėją be didelių pastangų.

Išbandykite kopūstinius čeburėkus be tešlos ir pasimėgaukite sultingų, traškių bei kvapnių užkandžių skoniu!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Receptai

Marinuotos slyvos su česnaku „Slyvų delikatesas“

Šis receptas patiks mėgstantiems neįprastus derinius. Salstelėjusios, kvapnios, lengvai aštrios slyvos su česnaku – tai netikėta, tačiau nepaprastai gardi užkandėlė, puikiai deranti prie keptos mėsos, vištienos, ant grotelių keptų patiekalų ar net ant riekės duonos su sūriu.

Ingredientai (maždaug 1 kg slyvų be kauliukų):

Slyvos (tvirtos, nepernokę vaisiai) – 1 kg

Česnakas – 3 vidutinės galvutės

Vanduo – 800 ml

9 % actas – 80 ml

Cukrus – 250 g

Druska – 1,5 arbatinio šaukštelio

Kvapnusis pipiras (žirneliais) – 5 vnt.

Gvazdikėliai – 5 vnt.

Paruošimas

Slyvų paruošimas

Gerai nuplaukite slyvas, nusausinkite.

Kiekvieną slyvą perpjaukite išilgai iki pusės (kaip knygą), išimkite kauliuką, tačiau vaisių visiškai neperpjaukite – slyvos turi išlikti „uždaromos“.

Česnaką nulupkite ir supjaustykite vidutinio storumo plokštelėmis, tokiomis, kad jos lengvai tilptų į buvusio kauliuko vietą.

Į kiekvieną slyvą įdėkite po 1–2 česnako griežinėlius.

Tvarkingai ir gana tankiai sudėkite į paruoštus, sterilizuotus stiklainius (geriausiai tinka 500 ml talpos indeliai).

Marinato paruošimas

Į puodą supilkite vandenį ir sudėkite:

cukrų,

druską,

kvapniuosius pipirus,

gvazdikėlius.

Užvirinkite, tačiau acto kol kas nedėkite. Kai marinatas užvirs, supilkite jį į stiklainius su slyvomis – pilkite iki viršaus. Uždenkite steriliais dangteliais (bet dar neužsukite sandariai) ir palikite 4–6 valandoms kambario temperatūroje, kol slyvos visiškai atvės.

Pakartotinis užpylimas

Po atvėsimo nupilkite visą marinatą atgal į puodą.

Užvirinkite ir pavirkite 2–3 minutes.

Įberkite acto, dar kartą užvirinkite.

Vėl užpilkite slyvas šiuo jau su actu marinu, kad pilnai apsemtų.

Konservavimas

Nedelsdami sandariai užsukite stiklainius steriliais dangteliais.

Apverskite stiklainius aukštyn dangteliais, uždenkite šilta antklode arba rankšluosčiu.

Palikite visiškai atvėsti.

Laikykite vėsioje, tamsioje vietoje – rūsyje arba spintelėje.

Papildomi patarimai:

Norėdami pikantiškesnio skonio, į kiekvieną stiklainį įdėkite nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos.

Naudokite tvirtas, standžias slyvas – pernokę vaisiai suminkštės ir praras formą, o tvirtesni puikiai išlaikys struktūrą ir bus malonūs kramtyti.

Jeigu norite švelnesnio skonio, naudokite mažiau česnako – 2 galvutės vietoje 3.

Rezultatas

Po kelių savaičių slyvos prisigeria prieskonių, įgauna sodrų, saldžiarūgštį skonį su subtilia česnako nata. Tai išties netikėta, bet labai gurmaniška užkanda, kuri pradžiugins tiek šeimos vakarienėje, tiek šventinėje vaišių lėkštėje.

Ypač dera su:

kepta kiauliena ar jautiena,

ant žarijų keptomis dešrelėmis,

keptomis bulvėmis,

rūkytu sūriu ar fermentiniu sūriu.

Continue Reading

Receptai

Aromatinga barščių daržovių užpilo mišrainė žiemai – greitam ir sodriam burokėlių sriubos paruošimui

Barščių užpilo mišrainė – tai vienas praktiškiausių konservuotų namų gaminių žiemai. Ši daržovių bazė leidžia itin greitai ir paprastai paruošti sočią, kvapnią sriubą, išsaugant visas daržovių skonines savybes ir maistines medžiagas. Šį užpilą galima naudoti ne tik barščiams, bet ir įvairiems troškiniams ar padažams. Jis pagreitina gaminimą, ypač tada, kai nėra daug laiko ilgam daržovių pjaustymui ar troškinimui.

Iš pateikto kiekio išeina apie 2,6 litro užpilo – tai gali būti nuo 5 iki 7 stiklainėlių po 500 ml. Vienas toks stiklainis puikiai tinka vienam puodui barščių (3–4 litrams sriubos), o laikomas vėsioje vietoje jis išsilaiko visą žiemą.

Reikalingi ingredientai (svoris nurodytas jau nuluptų ir išvalytų daržovių)

Burokėliai – 1,4 kg

Pomidorai – 700 g

Saldžiosios (bulgariškos) paprikos – 500 g

Morkos – 500 g

Svogūnai – 500 g

Česnakas – 30 g

Rūkyta malta paprika – 1 valgomasis šaukštas

Citrinų rūgštis – 0,5 arbatinio šaukštelio

Augalinis aliejus – 200 ml

Druska – 1,5 valgomojo šaukšto

Cukrus – 80 g

9 % actas – 50 ml

Paruošimo eiga

Česnako paruošimas

Česnaką nulupkite ir sutarkuokite smulkia tarka arba susmulkinkite spaudykle. Atidėkite jį į šalį – naudosite vėliau, beveik pačioje gamybos pabaigoje.

Svogūnų kepimas

Svogūnus nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais. Įkaitinkite dalį aliejaus keptuvėje arba puode ir pakepinkite svogūnus, kol jie taps minkšti, permatomi, bet dar neapskrus. Pakepintus svogūnus sudėkite į didelį puodą.

Morkų paruošimas

Morkas nuvalykite ir supjaustykite šiaudeliais – galite naudoti specialią tarka arba daržovių pjaustyklę. Morkas šiek tiek apkepkite keptuvėje su aliejumi, kol lengvai pagels. Tada sudėkite prie svogūnų į puodą.

Paprikos

Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas, supjaustykite plonais šiaudeliais arba juostelėmis. Apkepkite, kol suminkštės. Sudėkite į tą patį puodą su kitomis daržovėmis.

Burokėliai

Burokėlius nulupkite ir tarkuokite stambiai (galima naudoti korėjietiškų morkų tarka). Apkepkite su šlakeliu aliejaus kartu su citrinų rūgštimi. Citrinų rūgštis padės išsaugoti ryškią burokėlių spalvą terminio apdorojimo metu. Kai burokėliai šiek tiek suminkštėja, sudėkite juos į puodą su kitomis daržovėmis.

Pomidorai

Pomidorus supjaustykite nedideliais gabalėliais ir suberkite į puodą. Jei norite itin vientisos tekstūros, prieš tai galite pomidorus trumpai pavirti, nuimti odelę ir sutrinti blenderiu.

Troškinimas

Į puodą su visomis daržovėmis supilkite likusį aliejų, suberkite druską ir cukrų. Išmaišykite viską ir uždenkite dangčiu. Leiskite daržovėms troškintis ant vidutinės kaitros apie 20 minučių, retkarčiais pamaišant, kad neprisviltų.

Po 20 minučių įmaišykite rūkytą papriką ir sutarkuotą česnaką. Tada troškinkite dar 5 minutes, kad skoniai susijungtų ir prieskoniai atsiskleistų.

Paskutinis žingsnis – įpilkite actą, dar kartą gerai išmaišykite ir troškinkite dar 2 minutes. Actas veikia kaip natūralus konservantas ir užtikrina mišrainės ilgaamžiškumą.

Konservavimas

Kol daržovių mišinys karštas, nedelsiant jį sukrėskite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite steriliais dangteliais. Stiklainius apverskite dangteliais žemyn ir apklokite šiltu rankšluosčiu arba antklode. Palikite visiškai atvėsti kambario temperatūroje.

Laikymas

Užpilą galima laikyti tamsioje, vėsioje vietoje – sandėliuke, spintelėje ar rūsyje. Tinkamai konservuotas jis išsilaiko bent 12 mėnesių, o laikui bėgant skonis netgi pagerėja.

Papildomi patarimai

Naudokite mėsinius pomidorus, jie turi mažiau sulčių, todėl galutinis užpilas bus tirštesnis.

Norint stipresnio aromato, galima į troškinimo pabaigą įdėti lauro lapą, čiobrelių arba juodųjų pipirų žirnelių.

Atidarius stiklainį, užtenka užpilą įmaišyti į bulvių ir kopūstų sultinį bei pridėti virtos mėsos – barščiai paruošiami per 15–20 minučių, be jokio papildomo daržovių pjaustymo.

Išvada

Aromatingas barščių užpilo mišinys – tai nepamainoma pagalba šaltuoju metų laiku. Jis leidžia per kelias minutes paruošti sočią, kvapnią sriubą be ilgo daržovių ruošimo. Receptas paprastas, ingredientai prieinami, o skonis – kaip iš šviežių daržovių. Toks užpilas neabejotinai taps svarbia dalimi jūsų žiemos atsargų.

Continue Reading

Receptai

Naminis pomidorų padažas žiemai – universali užkanda ir pagardas

Šis padažas – tai ne tik skanus, bet ir labai praktiškas žiemos gaminys, kurį galima naudoti įvairiausiuose patiekaluose. Jis puikiai dera su mėsos troškiniais, virtais ar keptais patiekalais, žuvimi, taip pat puikiai tinka prie sriubų, ypač barščių. Tačiau dažnai padažas suvalgomas tiesiog užteptas ant duonos – jo sodrus, aštrus ir žolelėmis praturtintas skonis puikiai išryškėja ir šitaip.

Iš nurodyto ingredientų kiekio išeina apie 5 stiklainiai po 390 ml, o tai yra labai patogu – vienas stiklainis tinka 1–2 kartams. Šį padažą galima laikyti bute be šaldymo, jis puikiai išsilaiko visą žiemą ir net ilgiau.

Ingredientai

Pomidorai (geriausia slyviniai) – 1,5 kg

Saldžiosios paprikos – 0,5 kg

Aitriosios paprikos (didelės, raudonos) – 1 vnt

Šviežia petražolė – 50 g

Šviežia kalendra (kinžė) – 50 g

Druska – 30 g

Cukrus – 40 g

9 % maistinis actas – 80 ml

Česnakas – 2 didelės galvos

Maltas kalendros sėklų prieskonis arba maltas bazilikas – 10 g

Stiklainių paruošimas

Pirmiausia reikia pasiruošti stiklainius ir dangtelius. Juos būtina gerai išplauti ir sterilizuoti. Sterilizavimui galima naudoti kelis metodus: kaitinti stiklainius orkaitėje (apie 10–15 minučių 120 laipsnių temperatūroje), laikyti virš garų puode arba išvirti vandenyje. Dangtelius būtina trumpai pavirti. Šį žingsnį rekomenduojama atlikti iš anksto, kad vėliau karštą padažą būtų galima iš karto uždaryti.

Daržovių paruošimas

Pomidorus ir saldžiąsias paprikas nuplaukite, pašalinkite žiedkočius ir sėklas. Supjaustykite stambesniais gabalais, nes vis tiek visa masė bus malama.

Visus gabalėlius perleiskite per mėsmalę arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Gautą mišinį supilkite į didelį puodą, uždekite ant vidutinės ugnies ir užvirkite. Kai tik užvirs, sumažinkite kaitrą, kad masė švelniai burbuliuotų.

Aitrumas ir žalumynai

Aitrioji paprika taip pat turi būti nuplauta, perpjauta pusiau ir pašalintos sėklos, kad skonis nebūtų per aštrus. Jei mėgstate aštriau, galima sėklų nedėti, bet pridėti antrą aitriosios paprikos ankštį.

Česnako skilteles nulupkite. Petražoles ir kalendrą gerai nuplaukite, nusausinkite, stambiai supjaustykite.

Visus šiuos ingredientus – aitriąją papriką, česnaką ir žalumynus – sumalkite mėsmale arba smulkiai susmulkinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

Padažo virimas

Kai pomidorų ir paprikų masė užvirs, įberkite druskos ir cukraus. Virkite ant silpnos ugnies apie 30 minučių, kartkartėmis pamaišydami, kad nepridegtų.

Po pusvalandžio virimo į padažą sudėkite prieš tai paruoštą mišinį iš aitriosios paprikos, česnako ir žalumynų. Taip pat įberkite pasirinktą prieskonį – maltą kalendrą, jei norite autentiško kaukazietiško skonio, arba maltą baziliką, jei siekiate švelnesnio aromato.

Išmaišykite visą masę, pavirkite dar apie 5 minutes.

Acto įpylimas ir konservavimas

Paskutinis žingsnis – supilti 9 % acto – 80 ml. Įpilkite jį į vis dar verdantį padažą, išmaišykite ir virkite dar vieną minutę. Tuomet nedelsiant nukelkite nuo ugnies.

Karštą masę šaukštu arba samteliu supilstykite į iš anksto sterilizuotus stiklainius. Užsukite steriliais dangteliais, apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir užklokite stora antklode ar pledu, kad lėtai atvėstų. Taip jie natūraliai užsikonservuos.

Papildomi patarimai

Aštrumo lygis – reguliuokite pagal savo skonį. Jei mėgstate stipriai aštrų, dėkite daugiau aitriųjų pipirų arba nepašalinkite jų sėklų.

Prieskoniai – maltas kalendros sėklų prieskonis suteikia stipresnį, žolelių turtingą poskonį, o bazilikas – švelnesnį, labiau europietišką.

Laikymas – padažą galima laikyti tamsioje spintoje ar sandėliuke, nebūtina šaldyti. Jis gali stovėti iki metų. Po kelių savaičių skonis dar labiau sustiprėja.

Išvada

Šis padažas – tai universalus, labai skanus ir kvapnus pagardas, kuris praturtins bet kokį žiemos patiekalą. Gaminimas neužima daug laiko, o rezultatas – vertas kiekvienos minutės. Laikykite šį receptą šalia mėgstamiausių – jis tikrai pasiteisins ne vieną kartą.

Continue Reading

POPULIARŪS STRAIPSNIAI

Receptai3 minutes ago

Marinuotos slyvos su česnaku „Slyvų delikatesas“

Šis receptas patiks mėgstantiems neįprastus derinius. Salstelėjusios, kvapnios, lengvai aštrios slyvos su česnaku – tai netikėta, tačiau nepaprastai gardi užkandėlė,...

Receptai7 minutes ago

Aromatinga barščių daržovių užpilo mišrainė žiemai – greitam ir sodriam burokėlių sriubos paruošimui

Barščių užpilo mišrainė – tai vienas praktiškiausių konservuotų namų gaminių žiemai. Ši daržovių bazė leidžia itin greitai ir paprastai paruošti...

Receptai2 days ago

Naminis pomidorų padažas žiemai – universali užkanda ir pagardas

Šis padažas – tai ne tik skanus, bet ir labai praktiškas žiemos gaminys, kurį galima naudoti įvairiausiuose patiekaluose. Jis puikiai...

Receptai2 days ago

Trapūs riestainėliai su lašinių taukais ir grietine – klasikinis naminis kepinys

Tai vienas iš tų paprastų, bet labai nostalgiškų receptų, kurio skonis dažnai primena vaikystę. Tokie riestainėliai ypač tinka prie puodelio...

Receptai2 days ago

Marinuoti pievagrybiai su baklažanais ir paprikomis žiemai – sodraus skonio daržovių mišrainė konservavimui

Šis receptas – puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta ruošti žiemos atsargas iš daržovių. Marinuoti pievagrybiai su baklažanais, morka ir paprika...

Receptai1 week ago

Marinuotos cukinijos žiemai su česnaku ir krapais pagal patikimą šeimos receptą

Marinuotos cukinijos – tai viena iš paprasčiausių, bet ne mažiau vertingų daržovių atsargų žiemai. Šios konservuotos daržovės išsiskiria švelniu skoniu,...

Receptai1 week ago

Marinuota žiedinių kopūstų ir brokolių daržovių mišrainė su pomidorais žiemai

Tai universali žiemai skirta daržovių mišrainė, kurios pagrindą sudaro žiediniai kopūstai ir brokoliai, papildyti pomidorais, morkomis, žalumynais ir švelniai aštriu...

Receptai1 week ago

Kaimiški bulviniai virtinukai su apkepinta svogūnų užpilu – paprastas patiekalas, tinkantis šeimos vakarienei

Bulviniai virtinukai, dar vadinami „palioškais“, yra vienas iš tų tradicinių patiekalų, kuriuos daugelis prisimena iš vaikystės. Tai paprastas, nebrangus ir...

Receptai2 weeks ago

Namų gamybos padažas, tinkantis mėsai, žuviai ir daržovėms – puiki alternatyva pirktiniam kečupui

Šis receptas – tai patikrintas būdas pasiruošti universalų padažą žiemai ar kasdieniam vartojimui. Jis gali sėkmingai pakeisti tradicinį kečupą, o...

Receptai2 weeks ago

Grybų ir kopūstų mišrainė žiemai – universali užkandėlė ir įdaras

Ši grybų ir kopūstų mišrainė žiemai – viena iš tų universalių daržovių konservavimo idėjų, kurią galima naudoti įvairiais būdais. Ji...

POPULIARU