Jei ieškote lengvai pagaminamo, bet itin skanaus torto, šis nekeptas riešutinis tortas su šokoladiniu kremu ir bananų sluoksniais jums tikrai patiks. Jis nereikalauja sudėtingų ingredientų ar daug laiko gaminimui, tačiau rezultatas tiesiog nuostabus. Kiekvienas sluoksnis – traškus riešutinis pagrindas, kreminis šokoladinis pertepimas ir saldžios bananų riekelės – puikiai papildo vienas kitą, sukurdami nepakartojamą skonį.
Šis tortas puikiai tiks bet kokiai progai: gimtadieniui, šeimos susibūrimui ar tiesiog jaukiai popietei prie arbatos. Kadangi jį ruošiame be kepimo, tai puikus pasirinkimas karštoms vasaros dienoms, kai nesinori įjungti orkaitės.
Ingredientai
Pagrindas (riešutiniai sluoksniai):
150 g graikinių riešutų
300 g trapių sausainių (pavyzdžiui, sviestinių ar arbatinių)
100 g sviesto
Šokoladinis kremas:
3 kiaušiniai
130 g cukraus
50 g kvietinių miltų
300 ml pieno
300 ml 33% riebumo grietinėlės
10 g vanilinio cukraus
150 g juodojo šokolado
50 g sviesto
Papildomi ingredientai:
4 bananai
Kaip paruošti tortą?
Kremo gaminimas
Pirmiausia pasiruoškite šokoladinį kremą, nes jam reikės laiko atvėsti.
Į gilią keptuvę ar puodą įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, tada viską gerai išplakite šluotele, kol masė taps vientisa. Į ją suberkite miltus ir dar kartą gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Į kiaušinių ir cukraus mišinį lėtai supilkite pieną bei grietinėlę, nuolat maišydami, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų. Puodą pastatykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Tai gali užtrukti apie 5–7 minutes.
Kai kremas sutirštės, nukelkite jį nuo ugnies ir įdarą dar karštą papildykite juoduoju šokoladu bei sviestu. Maišykite tol, kol šokoladas ir sviestas visiškai ištirps. Kremą atidėkite atvėsti kambario temperatūroje, retkarčiais pamaišykite, kad nesusidarytų plėvelė.
Riešutinio pagrindo paruošimas
Graikinius riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje 2–3 minutes, kol jie taps kvapnūs. Leiskite jiems atvėsti, tuomet sumalkite smulkiais gabaliukais.
Sausainius taip pat sumalkite smulkiais trupiniais. Tai galima padaryti smulkintuvu arba sudėjus sausainius į plastikinį maišelį ir susmulkinus juos kočėlu.
Sumaišykite sausainių trupinius su maltomis graikinėmis riešutais, įpilkite ištirpinto sviesto ir viską gerai išmaišykite, kol masė taps birios, bet lengvai susispaus į vientisą sluoksnį.
Tortų sluoksniavimas
Paruoštą sausainių ir riešutų masę padalinkite į keturias lygias dalis, o šokoladinį kremą – į tris dalis.
Pasiruoškite apvalią 22 cm skersmens torto formą su nuimamais kraštais. Ją išklokite maistine plėvele – tai padės lengviau išimti tortą iš formos.
Pirmą sluoksnį sudėkite iš ketvirtadalio riešutų ir sausainių mišinio, tolygiai paskirstykite jį torto formos dugne. Ant jo užtepkite pirmąją kremo dalį ir išlyginkite paviršių.
Bananuose slypi didžioji šio torto paslaptis – jie suteikia ne tik natūralaus saldumo, bet ir kremiškos tekstūros. Supjaustykite bananus plonais griežinėliais ir išdėliokite juos ant pirmo kremo sluoksnio.
Tą patį pakartokite su likusiais sluoksniais: ant bananų dėkite dar vieną riešutų ir sausainių trupinių dalį, tuomet – kremo sluoksnį, vėl bananus ir t. t. Paskutinis sluoksnis turėtų būti riešutų ir sausainių trupiniai.
Tortą atšaldykite
Kai surinksite visą tortą, uždenkite jį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą bent 4–6 valandoms, o geriausia – per naktį. Tai leis kremui susigerti į sausainių sluoksnius, o tortui sutvirtėti.
Prieš patiekiant, atsargiai nuimkite torto formos kraštus ir maistinę plėvelę.
Patiekimo idėjos
Šį tortą galite papuošti pagal savo skonį. Keletas idėjų:
Pabarstykite viršų tarkuotu šokoladu arba kakavos milteliais.
Užpilkite šiek tiek lydyto šokolado arba karamelės padažo.
Pabarstykite susmulkintais riešutais.
Puoškite šviežiais vaisiais – bananų griežinėliais, braškėmis ar avietėmis.
Naudingi patarimai
Norint, kad tortas geriau išlaikytų formą, prieš pjaustant jį galima palaikyti 30 minučių šaldiklyje.
Jei norite mažiau saldaus deserto, galite sumažinti cukraus kiekį kreme arba naudoti juodąjį šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.
Jei norite suteikti papildomo skonio, galite į riešutų ir sausainių pagrindą įmaišyti šiek tiek cinamono ar kavos miltelių.
Išvada
Šis nekeptas riešutinis tortas yra tobulas pasirinkimas tiems, kurie nori pasigaminti įspūdingą desertą be sudėtingų kepimo procedūrų. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo gražiai, todėl tikrai taps jūsų šventės puošmena. Kiekvienas jo sluoksnis – nuo traškaus riešutų pagrindo iki kreminio šokoladinio pertepimo su bananų gabaliukais – susilieja į harmoningą ir nepakartojamą skonį.
Būtinai išbandykite šį receptą ir mėgaukitės ypatingai gardžiu desertu su artimaisiais.