Connect with us

Receptai

Skanios, minkštos ir purios naminės bandelės, kurios primins vaikystės skonį ir sušildys visą šeimą

Kiekvienam, kuris išaugęs su pasakojimais apie močiutės kepinius ir laukė eilėje prie kepyklos, tikrai gerai žinomos mekičės – tradicinis bulgarų kepinys, kurio skonį ir aromatą prisimena kiekvienas. Šio recepto dėka galėsite pasigaminti tas pats skanias, pūkučias mekičes, kurios puikiai tinka tiek kaip užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Šios mekičės yra ne tik išskirtinai skanios, bet ir primena šiltus vaikystės prisiminimus bei šeimos susibūrimus.

Šis receptas yra itin vertingas, nes jame susimaišo tradicija, modernumas ir subtilus skonio derinimas. Pasak recepto autorių, šis receptas yra „geriausias receptas internetu“, nes jis išlaiko tikrą skonį ir konsistenciją – traški pluta ir minkštas vidus, kurie tarsi tirpsta burnoje. Taip pat patiekalas puikiai tinka tiek paprastai patiekti, tiek praturtinti įvairiais įdarais pagal jūsų skonį.

Toliau pateikiame detalią mekičių gaminimo eigą, kurią žingsnis po žingsnio išsamiai paaiškinsime, kad net pradedantieji kepėjai galėtų sėkmingai pagaminti šį gardų kepinį.

Ingredientai:

100 ml vandens
100 ml pieno (nebūtina virš temperatūros, kad nebūtų per karšta)
1 arbatinis šaukštelis cukraus
20 g šviežių mielių
2 kiaušiniai
200 ml rauginto pieno (kefyro tipo)
60 ml aliejaus
200 g tarkuoto kieto sūrio (geriausiai tinka sūris, panašus į bulgarų tvirtą sūrį arba net feta)
1 valgomasis šaukštas acto
1,5 valgomojo šaukštelio druskos (priklausomai nuo sūrio druskos kiekio)
1 pakelis kepimo miltelių
Apie 600 g miltų (galite pridėti daugiau, jei tešla bus per lipni)

Aliejus kepimui

Svarbu: Prieš kepimą tešla privalo pailsėti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 valandą, kad mielės tinkamai pradėtų savo darbą ir tešla įgautų tinkamą konsistenciją.

Gaminimo eiga:

Mielių paruošimas ir aktyvavimas:

Pirmiausia pasiruoškite dubenėlį, kuriame ištirpsite mieles. Supilkite 100 ml vandens ir 100 ml pieno į didesnį dubenį. Šie skysčiai turėtų būti švelnios temperatūros – ne per karšti, kad neužmuštų mielių, ir ne per šaltai, kad paskatintų jų veiklą. Į šį skystą mišinį įmaišykite 1 arbatinį šaukštelį cukraus. Cukrus padeda mielėms greičiau aktyvuotis. Po to įmuškite 20 gramų šviežių mielių ir švelniai išmaišykite, kad mielės ištirptų skystyje. Pridėkite apie 2 šaukštus miltų, kad gautumėte truputį tirštą mišinį, ir palikite mišinį apie 5 minutes. Per šį laiką mielės pradės burbuliuoti, o tai rodo, kad jos aktyvios ir paruoštos tešlos gamybai.

Kiaušinių ir sūrio mišinio paruošimas:

Kol mielių mišinys aktyvuojasi, pasiruoškite kitą dubenėlį, kuriame išplakite du kiaušinius. Naudokite plaktuvą, kad kiaušiniai taptų purūs ir pripildyti oro. Į plaktus kiaušinius įpilkite 200 ml rauginto pieno, kuris suteiks tešlai papildomo skonio ir tekstūros. Po to įpilkite 50–60 ml aliejaus – aliejus padeda išlaikyti tešlos minkštumą. Į šį mišinį suberkite 1,5 valgomojo šaukštelio druskos – atkreipkite dėmesį, kad jei naudojate sūrų sūrį, druskos kiekis gali būti sumažintas. Taip pat į mišinį įmaišykite 200 g tarkuoto kieto sūrio. Sūris turi būti šiek tiek tvirtas, kad neprisidėtų per daug druskos, bet kartu suteiktų autentišką skonį. Galiausiai, į mišinį įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą acto ir 1 pakelį kepimo miltelių. Visi ingredientai turi būti gerai sumaišyti, kad susidarytų vienalytė masė.

Tešlos ruošimas:

Dabar, kai abu mišiniai yra paruošti, sumaišykite juos kartu. Pradėkite lėtai įmaišydami mielių mišinį į kiaušinių ir sūrio mišinį. Po to palaipsniui įmaišykite apie 600 gramų miltų. Miltai yra svarbiausias ingredientas, nes jie suteikia tešlai tvirtumą, tačiau jų kiekis gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo naudojamų sūrio ir skysčių konsistencijos. Maišykite mediniu šaukštu, kol tešla taps vientisa ir nelipni prie dubens sienelių. Jei reikia, galite pridėti papildomų miltų, kad tešla neperima per daug skysčio. Kai tešla jau bus surinkta ir minkšta, ją uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą pailsėti bent 1 valandą. Šis poilsio laikas yra itin svarbus, nes jis leidžia tešlai „subręsti“ ir pasiekti idealų tekstūrą kepant.

Tešlos formavimas:

Po atvėsimo išimkite tešlą iš šaldytuvo ir perkelkite ją ant lengvai miltuoto darbo paviršiaus. Gerai išminkykite tešlą rankomis, kad ji taptų elastinga ir vientisa. Tada naudodami tešlos rullą, iškočiokite tešlą į stačiakampį, kurio storis siekia maždaug 2 centimetrus. Iškirpkite stačiakampį į ilgas juosteles – galite pasirinkti norimą juostelių plotį, tačiau svarbu, kad jos būtų tolygios ir vienodos. Kiekvienoje juostelėje padarykite nedidelį įpjovimą viduryje – tai padės išlaikyti tešlos struktūrą ir užtikrins tolygų kepimą.

Kepimas aliejuje:

Pasiruoškite giliojo kepimo įrangą – tai gali būti didelė keptuvė su pakankamai aliejaus. Įkaitinkite aliejų ant vidutinės kaitros, kad jis būtų pakankamai karštas, bet ne per karštas. Atsargiai dėkite formuotą tešlą į karštą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol mekičių paviršius įgaus gražią auksinę spalvą. Kepimo metu svarbu neperkrauti keptuvės, kad mekičės keptųsi vienodai. Kai mekičės taps gražiai apskrudusios, išimkite jas iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklių aliejaus.

Patiekimas ir skonio malonumai:

Mekičės patiekite šiltas, nes tik šiltos mekičės išlaiko savo ypatingą skonį ir tekstūrą. Galite jas patiekti kaip užkandį prie arbatos ar kavos, arba kaip pagrindinį patiekalą su mėgstamomis padažais ar net su papildomais įdarais. Šio recepto privalumas yra tas, kad tešlą galima pritaikyti įvairiems skoniams – ją galima papildyti mėsa, daržovėmis ar kitais ingredientais, kad kiekvienas kąsnis būtų unikalus ir skanus.

Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir itin universalus. Jis puikiai tinka tiek kasdieniams pusryčiams ar užkandžiui, tiek ypatingoms progoms, kai norisi nustebinti artimuosius išskirtiniu skoniu. Mekičių gaminimas yra puiki proga praleisti laiką virtuvėje, išbandyti naujus skonius ir kartu prisiminti senus, tradicinius receptus, kurie perduodami iš kartos į kartą.

Kai kurios moterys sako, kad gaminant mekičes – jūs iš tiesų perkeliate dalelę savo vaikystės į šiuolaikinį gyvenimą. Kiekvienas kąsnis primena močiutės virtuvės šilumą, o kartu suteikia energijos ir džiaugsmo. Toks patiekalas puikiai suburia šeimą – nesvarbu, ar tai būtų nedidelė šeimos šventė, ar paprastas rytas, visi mėgaujasi tuo pačiu nepakartojamu skoniu.

Išbandykite šį receptą, leiskite savo virtuvei tapti kūrybos oaze, o galiausiai – pasiruoškite sulaukti pagyrimų iš šeimos narių bei draugų, kurie tikrai pripažins jūsų kulinarinius sugebėjimus. Skanaus ir tegul jūsų virtuvės darbas visada būna kupinas meilės, kūrybiškumo ir, žinoma, nepaprastai skanių mekičių!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Receptai

Kefyro pyragaičiai su žaliuoju svogūnu ir kiaušiniu

Pabandykite šiuos skanius ir pūkius pyragaičius, pagamintus ant kefyro tešlos su žaliuoju svogūnu ir kiaušiniu! Tai lengvas, greitas ir labai gardus receptas, kurį kiekvienas galės sėkmingai paruošti namuose. Šie pyragaičiai pasižymi švelnia, puria tešla bei pikantišku ir saldžiu įdaru. Jie puikiai tinka tiek kasdieniam pietums ar vakarienei, tiek kaip užkandis, patiekiamas svečiams. Recepto žingsniai paaiškinti paprastais ir suprantamais žodžiais, tad net pradedantieji galės juos be problemų sekti.

Ingredientai

Tešlai:

520 g miltų (naudokite kokybiškus miltus) – šis kiekis skirtas tešlai, o jei reikės, galite pridėti dar 30–50 g papildomų miltų, kad tešla nepasirodytų per skysta.
200 ml kefyro
50 ml šilto vandens
18 g šviežių mielių (arba atitinkamo kiekio sausų mielių)
30 g cukraus
1 arbatinis šaukštelis druskos
1/4 arbatinio šaukštelio sodos
1 kiaušinis
50 ml augalinio aliejaus

Įdarui:

Žalias svogūnas (pagal skonį, galite naudoti kelis smulkiai supjaustytus svogūno stiebus)
5 kiaušiniai (virti kietai)
Druska (pagal skonį)
25 g sviesto (išlydžyto ir karšto, kad lengvai įmaišytųsi į įdarą)

Gaminimo eiga

Paruoškite pradžią:

Pirmiausia paimkite 50 ml šilto vandens ir į jį įberkite 18 g mielių bei 30 g cukraus. Gerai išmaišykite ir palikite stovėti 15–20 minučių šiltame vietoje. Šiuo laiku mielės pradės putoti, ir susidarys opora, kuri padės tešlai pakilti.

Paruoškite tešlą:

Į indą, kuriame jau yra opora, įpilkite 200 ml šilto kefyro. Pridėkite 50 ml augalinio aliejaus ir 1 kiaušinį. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai susimaišytų.
Toliau palaipsniui įmaišykite 520 g persijautų miltų kartu su 1 arbatiniu šaukšteliu druskos bei 1/4 arbatinio šaukštelio sodos. Maišykite tešlą ranka ar mediniu šaukštu. Minkykite maždaug 7–10 minučių, kol tešla taps vientisa, elastinga ir šiek tiek klampi. Jei tešla atrodo per skysta, galite įmaišyti papildomų 30–50 g miltų.
Kai tešla gerai išminkyta, įtepkite truputį aliejaus į dubenį ir uždenkite tešlą švariu rankšluosčiu. Leiskite tešlai kilti vieną valandą – šis poilsis padės tešlai sustiprėti ir pakilti.

Paruoškite įdarą:

Tuo tarpu virkite 5 kiaušinius iki kieto virimo (apie 10–12 minučių verdant vandenyje), nuleiskite juos į šaltą vandenį, kad lengviau nulupitumėte. Nulupkite kiaušinius ir smulkiai supjaustykite arba sutrinkite stambia tarka.
Išvirto kiaušinio gabalėlius sumaišykite su gerai nuplautu ir smulkiai supjaustytu žaliuoju svogūnu. Pagardinkite druska pagal skonį. Tada į šį mišinį įpilkite 25 g išlydytų sviesto, kurį iš anksto šiek tiek pašildykite, kad sviestas būtų karštas ir lengvai sumaišytųsi su įdaru. Viską gerai išmaišykite, kad susidarytų vientisas, pikantiškas ir šiek tiek kreminis įdaras.

Paruoškite pyragaičių formavimą:

Kai tešla pakils, ją švelniai paminkykite, kad pašalintumėte perteklinį orą. Padalykite tešlą į maždaug 16 vienodų gabalų – kiekvienas turėtų sverti apie 61–63 g. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite mažą rutulėlį.
Leiskite rutuliukams pailsėti ant darbo paviršiaus 5–7 minutes, kad jie lengviau iškočiotųsi.

Sukite pyragaičius:

Kiekvieną tešlos rutulėlį atsargiai iškočiokite į ploną apvalią plokštelę. Plokštelės storis turi būti vienodas, kad pyragaičiai kepant keptųsi tolygiai. Į kiekvienos plokštelės vidurį uždėkite maždaug 1 valgomąjį įdaro. Įdaras turi būti paskirstytas tolygiai, tačiau neleiskite per daug, kad pyragačiams lengvai užsandarintųsi.
Sulenkite tešlos kraštus į vidų ir gerai suspauskite, kad įdaras neišsilietų kepimo metu. Jei reikia, šiek tiek pamirkykite rankas vandeniu, kad tešla lengviau priliptų viena prie kitos.

Antras kilimo etapas:

Suformuotus pyragaičius dėkite ant švarios darbalaukio arba kepimo skardos ir leiskite jiems pakilti dar apie 20 minučių. Šis papildomas poilsio laikas padės tešlai dar truputį pakilti ir įgauti švelnią tekstūrą.

Patiekimo paruošimas ir kepimas:

Prieš kepimą, viršų galima lengvai patepti kiaušinio baltymu arba kiaušinio tryniu, sumaišytu su šiek tiek pieno, kad pyragaičių paviršius įgautų gražią auksinę spalvą kepimo metu.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Kepkite pyragaičius orkaitėje 25–30 minučių, kol jie taps auksinės spalvos. Jei norite, po kepimo galite dar aptepti viršų išlydytu sviestu, kad pyragaičiai būtų dar skanesni ir blizgantys.

Papildomi patarimai

Jei tešla atrodo per lipni, nepridėkite per daug miltų – svarbu, kad ji liktų minkšta ir elastinga.
Įdarui galite eksperimentuoti: jei mėgstate šiek tiek sūrų skonį, į jį galima įmaišyti šiek tiek tarkuoto sūrio arba pridėti papildomų smulkintų žolelių.
Pyragaičius galima kepti ne tik orkaitėje, bet ir keptuvėje – tiesiog įpilkite nedidelį kiekį aliejaus ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie gražiai apskrus abiejose pusėse.

Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek kasdieniam stalui, tiek šventiniam užkandžiui. Jis išsiskiria lengvu ir gaiviu skoniu, o kefyro tešla suteikia ypatingą purumą.

Išbandykite šį receptą ir leiskite saviems artimiesiems mėgautis skaniais, šviežiais pyragaičiais su žaliuoju svogūnu ir kiaušiniu. Tikrai pastebėsite, kaip paprasti ingredientai ir aiškiai išdėstyti žingsniai paverčia kepimą tikru malonumu. Skanaus!

Continue Reading

Receptai

Ploni kepti pyragaičiai su bulvėmis ir varške – paprastas ir skanus receptas

Šis receptas skirtas tiems, kurie nori išbandyti paprastą, greitą ir labai skanų patiekalą – plonus keptus pyragaičius su minkštu įdaru. Čia paruošiame lengvą tešlą, kurioje naudojame kefyrą, kiaušinį, sodą, cukrų, druską, aliejų ir miltus, o įdarui – virtas bulves, varškę, sviestą ir šviežius krapus. Jei niekada anksčiau nebandėte šio recepto, būtinai išbandykite – pyragaičiai tampa traškūs iš išorės, o vidus lieka švelnus ir sultingas.

Kalbame apie paprastus, plonus ir skanius pyragaičius, kuriuos lengva paruošti namuose. Jie puikiai tinka kaip užkandis, lengvas pietūs ar vakarienė, o jei norite, galite juos patiekti su padažu, salotomis ar net su mėgstama sriuba.

Ingredientai

Tešlai:

Kefyras – 500 ml
Soda – 1 arbatinis šaukštelis
Kiaušinis – 1 vnt.
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas
Druska – 1 arbatinis šaukštelis
Augalinis aliejus – 2 valgomojo šaukštai
Miltai – 750–800 g

Įdarui:

Bulvės – 500–600 g
Varškė (tvorogas) – 400 g
Sviestas – 40 g
Krapai – 1 mažas puodelis, smulkiai supjaustyti
Druska – pagal skonį
Augalinis aliejus – kepimui

Kaip paruošti

Tešlos ruošimas

Pirmiausia pasiruoškite tešlai. Į didelį dubenį supilkite 500 ml kefyro. Į jį įberkite 1 arbatinį šaukštelį sodos ir gerai išmaišykite, kad soda tolygiai pasiskirstytų. Soda padeda tešlai pakilti ir tapti puria. Tada įmaišykite 1 valgomojo šaukštą cukraus ir 1 arbatinį šaukštelį druskos.

Įmuškite 1 kiaušinį ir supilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Viską gerai sumaišykite. Dabar palaipsniui, po 3–4 valgomuosius šaukštus, įberkite persijautų miltų. Maišykite kiekvieno karto, kol tešla taps vientisa, minkšta, elastinga ir truputį klampi. Tešla neturėtų prilipti prie dubens kraštų.

Kai tešla paruošta, įtepkite šiek tiek aliejaus į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite „pailsėti“ bent pusvalandį. Šis poilsis padeda miltams geriau susimaišyti su skysčiu ir suteikia tešlai tinkamą struktūrą.

Įdaro paruošimas

Tuo tarpu pasiruoškite įdarą. Išvirkite 500–600 g bulvių pasūdytame vandenyje, kol jos taps minkštos (paprastai užtrunka apie 20–30 minučių). Kai bulvės išvirs, jas nusausinkite ir, jei norite, nulupkite – tačiau galima palikti ir su žievele, jei jums taip labiau patinka.

Išvirtas bulves sutarkuokite stambia tarka arba sutrinkite šakute, kol gausite vientisą košę. Į šią bulvių masę įmaišykite 40 g sviesto, 400 g varškės ir smulkiai kapotus krapus. Pagardinkite druska pagal skonį ir viską gerai išmaišykite, kol susidarys vienalytė, kremina masė.

Pyragaičių formavimas

Kai tešla truputį atvės, ją padalykite į maždaug 20 vienodų gabalėlių. Kiekvieną gabalėlį suformuokite į mažą rutulėlį, tarsi mažą burbuoliuką. Tada kiekvieną rutulėlį atsargiai iškočiokite į ploną, apvalią plokštelę. Svarbu, kad tešla būtų iškočiota tolygiai, kad pyragaičiai keptųsi vienodai.

Ant kiekvienos tešlos plokštelės įdėkite apie vieną valgomąjį paruošto įdaro. Įdaras turėtų būti paskirstytas tolygiai. Surinkite tešlos kraštus per vidurį ir gerai suspauskite, kad įdaras neišsilietų kepimo metu. Jei reikia, šiek tiek pamirkykite pirštus vandeniu, kad tešla lengviau priliptų vienai.

Kepimas

Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus. Keptuvėje kepkite pyragaičius ant vidutinės ugnies. Kepkite kiekvieną pyragačio pusę apie 2–3 minutes, kol jie gražiai apskrus ir įgaus auksinę spalvą. Kepimo metu stebėkite, kad ugnis nebūtų per didelė, nes pyragaičiai turi kepti lėtai, kad vidus liktų minkštas.

Iškeptus pyragaičius perkeldami ant popierinio rankšluosčio, leiskite pertekliniam aliejui sugerti, kad jie nebūtų per riebi. Tai suteiks papildomo traškumo.

Patiekimas ir rekomendacijos

Šiuos plonus keptus pyragaičius geriausia patiekti karštus. Jie puikiai tinka kaip lengvas užkandis, pietūs ar vakarienė. Galite juos patiekti su šviežiomis salotomis, padažu ar net su šiltu grietinėlės ir česnako padažu. Jei norite eksperimentuoti, galite į pyragaičių tešlą įmaišyti truputį kapotų žolelių arba šiek tiek pridėti česnako miltelių, kad įgautų papildomo skonio.

Papildomi patarimai:

Jei tešla atrodys per lipni, šiek tiek įmaišykite daugiau miltų, bet nepersistenkite, nes tešla turi likti minkšta ir elastinga.
Įdarą galite praturtinti – jei mėgstate šiek tiek sūrų skonį, įmaišykite truputį tarkuoto sūrio.
Jei pageidaujate ypatingo traškumo, prieš kepimą galite lengvai apvolioti pyragaičius džiūvėsėliuose.
Šie ploni kepti pyragaičiai su bulvių ir varškės įdaru yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima pagaminti tikrą kulinarinį šedevrą.

Rezultatas – švelni tešla, gerai išsiskiriantis įdaras, ir traškūs, skanūs pyragaičiai, kurie sušildys širdį ir patiks tiek vaikams, tiek suaugusiems. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės namų virtuvės stebuklu!

Continue Reading

Receptai

Sluoksniuotos salotos „Karališkoji silkė pataluose“ – švelnus ir išraiškingas skonis

Šios salotos – tikra šventinio stalo puošmena! Jos primena klasikinę „Silkę pataluose“, tačiau čia nėra silkės – vietoj jos naudojama švelni rūkyta lašiša ar kita mėgstama rūkyta žuvis, taip pat krevetės ir krabų lazdelės. Salotos sluoksniuotos, todėl skoniai puikiai susimaišo, o majonezo ir jogurto padažas neleidžia joms tapti per sunkiomis.

Ingredientai:

2 vidutinės bulvės
1 nedidelis svogūnas arba poras
100 g krevečių
3 kiaušiniai
1 pakuotė krabų lazdelių (apie 200 g)
1 vidutinė morka
150 g majonezo
100 g natūralaus, neriebaus jogurto
150 g rūkytos žuvies (lašišos, upėtakio ar pan.)
Druska pagal skonį
Šlakelis alyvuogių aliejaus (krevetėms)
Keli lašai citrinos sulčių

Kaip paruošti:

Paruoškite ingredientus

Bulves ir kiaušinius išvirkite ir palikite atvėsti. Po to bulves sutarkuokite stambia tarka, o kiaušinius – smulkesne tarka.

Morką sutarkuokite smulkia tarka – ji suteiks salotoms natūralaus saldumo ir spalvos.

Krevetes kepkite keptuvėje su lašeliu alyvuogių aliejaus 2–3 minutes, kol taps rausvos ir lengvai apskrus. Pabaigoje galima įspausti šlakelį citrinos sulčių.

Rūkytą žuvį supjaustykite mažais gabalėliais.

Krabų lazdeles taip pat smulkiai supjaustykite.

Smulkiai supjaustykite svogūną arba naudokite švelnesnį porą.

Sumaišykite majonezą su jogurtu – tai taps švelniu padažu, kuris neleis salotoms būti per riebioms.

Sudėliokite sluoksnius:

Sluoksniuoti salotas galite gilioje lėkštėje arba naudoti apvalią formą, kad būtų dar gražiau.

Pirmas sluoksnis: tarkuotos bulvės
Antras sluoksnis: rūkyta žuvis
Trečias sluoksnis: smulkiai pjaustytas svogūnas arba poras
Ketvirtas sluoksnis: krevetės
Penktas sluoksnis: tarkuoti kiaušiniai
Šeštas sluoksnis: smulkintos krabų lazdelės
Septintas sluoksnis: tarkuota morka

Po kiekvieno sluoksnio lengvai patepkite padažu, kad salotos būtų drėgnos ir vientisos.

Puošimas ir pateikimas

Salotas galima dekoruoti įvairiai – galite naudoti:
Smulkintas žoleles (krapus, petražoles)
Svogūnų laiškus ar porą
Papildomas krevetes ir raudonąją ikrą
Rūkytą lašišą, susuktą į roželes

Salotas prieš patiekiant verta bent 1–2 valandas palaikyti šaldytuve, kad skoniai susijungtų.

Kodėl verta išbandyti šias salotas?

Puikiai tinka šventiniam stalui – atrodo prabangiai ir labai skanu!
Švelnesnė alternatyva klasikinėms silkės salotoms – tiks ir tiems, kurie nemėgsta silkės.
Lengvesnės nei įprastos sluoksniuotos salotos, nes naudojamas ne tik majonezas, bet ir jogurtas.
Universalu – galima keisti ingredientus pagal savo skonį.

Išbandykite šias sluoksniuotas salotas ir jos tikrai taps jūsų mėgstamu šventiniu patiekalu! Skanaus!

Continue Reading

POPULIARŪS STRAIPSNIAI

Receptai8 hours ago

Kefyro pyragaičiai su žaliuoju svogūnu ir kiaušiniu

Pabandykite šiuos skanius ir pūkius pyragaičius, pagamintus ant kefyro tešlos su žaliuoju svogūnu ir kiaušiniu! Tai lengvas, greitas ir labai...

Receptai8 hours ago

Ploni kepti pyragaičiai su bulvėmis ir varške – paprastas ir skanus receptas

Šis receptas skirtas tiems, kurie nori išbandyti paprastą, greitą ir labai skanų patiekalą – plonus keptus pyragaičius su minkštu įdaru....

Receptai15 hours ago

Sluoksniuotos salotos „Karališkoji silkė pataluose“ – švelnus ir išraiškingas skonis

Šios salotos – tikra šventinio stalo puošmena! Jos primena klasikinę „Silkę pataluose“, tačiau čia nėra silkės – vietoj jos naudojama...

Receptai2 days ago

Greitai paruošiamas ir be galo skanus salotas su morkomis, lydytu sūreliu ir krabų lazdelėmis

Šis salotas yra tikras hitas ant šventinio stalo! Jį galima paruošti vos per 5 minutes, tačiau svečiai visada suvalgo jį...

Receptai2 days ago

Sultingi vištienos suktinukai su lydytu sūreliu ir česnaku – skanus ir paprastas receptas

Šie vištienos suktinukai – tikras atradimas! Jie greitai paruošiami, labai skanūs, minkšti ir aromatingi. Puikiai tinka tiek kasdieniams pietums ar...

Receptai2 days ago

Kaip skaniai ir teisingai troškinti kopūstus, kad jie būtų kvapnūs, minkšti ir labai gardūs

Mano draugė pasidalijo su manimi savo patikrintu kopūstų troškinimo būdu. Išbandžiusi jos receptą, supratau, kad tai pats geriausias būdas paruošti...

Receptai2 days ago

Skanios, minkštos ir purios naminės bandelės, kurios primins vaikystės skonį ir sušildys visą šeimą

Kiekvienam, kuris išaugęs su pasakojimais apie močiutės kepinius ir laukė eilėje prie kepyklos, tikrai gerai žinomos mekičės – tradicinis bulgarų...

Receptai3 days ago

Sūrios bandelės – jaukūs namai ir skanus aromatas

Ar ieškote būdo, kaip pradžiuginti artimuosius ir pripildyti namus jaukumo? Sūrios bandelės – tai puikus būdas suburti šeimą ir draugus...

Receptai3 days ago

Rulonėliai iš cukinijų su ožkos sūriu ir žaliuoju aliejumi

Vis dar svarstote, ką pasigaminti lengvai vakarienei ar užkandžiui? Rulonėliai iš cukinijų su ožkos sūriu ir žaliuoju aliejumi – tai...

Receptai4 days ago

Kvapnūs ir minkšti obuolių sausainiai – lengvas ir skanus receptas

Obuoliai – vienas iš universaliausių vaisių, kurie puikiai tinka ne tik desertams, bet ir įvairiems kepiniams. Jei ieškote paprasto, bet...

POPULIARU