Baravykai yra laikomi vienais vertingiausių grybų, ir tai ne be priežasties. Jie išlaiko savo puikų skonį ir aromatą, nepriklausomai nuo pasirinkto paruošimo būdo. Šiame straipsnyje dalinamės keliais būdais, kaip marinuoti šiuos nuostabius grybus.
Marinuoti baravykai su actu
Paruošimas marinuoti baravykus žiemai:
Norint paruošti baravykus žiemai, pirmiausia juos reikia apvirti vandenyje, o po to – marinate, pagamintame iš cukraus, druskos, lauro lapų, pipirų, česnako ir acto. Po to grybus dedame į stiklainius ir sterilizuojame. Šis receptas puikiai tinka sriuboms, pyragams ar padažams ruošti.
Ingredientai:
Vanduo – 1 litras;
Stalo actas 9% – 1,5 arbatinio šaukštelio;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – 2 valgomieji šaukštai;
Juodieji pipirai (žirneliai) – 6 vienetai;
Lauro lapai – 3 vienetai;
Česnakai – 2 skiltelės;
Baravykai – 1 kg.
Gaminimo eiga:
Pirmiausia gerai nuplauname baravykus po tekančiu vandeniu, išvalome ir, jei grybai dideli, supjaustome mažesniais gabalėliais.
Į emaliuotą puodą dedame supjaustytus grybus, užpilame šaltu vandeniu, įberiame vieną šaukštą druskos ir dedame puodą ant viryklės. Užvirus, sumažiname ugnį ir verdame grybus 15 minučių. Išpilame vandenį, grybus užpilame nauju vandeniu ir vėl verdame 15 minučių.
Po virimo nukošiame vandenį ir grybus sudedame į sietelį, kad nuvarvėtų vandens perteklius.
Paruošiame marinatą: puode sumaišome geriamąjį vandenį, druską, cukrų ir dedame ant viryklės. Užvirus, dedame lauro lapus, juoduosius pipirus ir česnaką, verdame dar 5 minutes.
Į marinatą dedame baravykus ir verdame 5 minutes, po to įpilame acto. Užvirus nuimame puodą nuo ugnies.
Iš anksto išplauname stiklainius karštu vandeniu su soda ir sterilizuojame patogiu būdu. Į stiklainius dedame baravykus ir užpilame marinatą iki stiklainio kraštų.
Stiklainius dedame į puodą su karštu vandeniu, kurio dugnas išklotas rankšluosčiu. Užviriname ir sterilizuojame 10 minučių. Sandariai užsukame stiklainius dangteliais, apvyniojame antklode ar rankšluosčiu ir paliekame atvėsti kambario temperatūroje.
Paruoštus marinuotus baravykus laikome sausoje ir tamsioje vietoje. Atidarykite žiemą ir mėgaukitės kvapniu bei gardžiu užkandžiu. Skanaus!
Marinuoti baravykai be sterilizavimo
Greitas būdas paruošti marinuotus baravykus
Šis receptas leis jums išsiversti be papildomos sterilizacijos. Virti baravykai tiesiog verdami marinate, paruoštame iš lauro lapų, gvazdikėlių, druskos, cukraus, česnako, juodųjų pipirų ir acto, o po to dedami į sterilizuotus stiklainius ir užsukami.
Ingredientai:
Baravykai – 1 kg;
Actas 9% – 100 ml;
Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
Druska – 4 arbatiniai šaukšteliai;
Lauro lapas – 1 vienetas;
Gvazdikėliai – 7 vienetai;
Vanduo – 1 litras;
Juodųjų pipirų žirneliai – 7 vienetai;
Česnakai – 4 skiltelės.
Gaminimo eiga:
Prieš marinuodami, grybus nuvalome ir gerai nuplauname po tekančiu vandeniu. Pašaliname nuo skrybėlių visas šiukšles, taip pat apipjauname kotus, jei ant jų yra žemės.
Didelius grybus supjaustome vidutinio dydžio gabalėliais, o mažus paliekame sveikus. Viską dedame į puodą, užpilame šaltu vandeniu ir dedame ant ugnies. Užvirus, pašaliname putas ir sumažiname ugnį. Verdame apie 30 minučių, kartkartėmis pamaišydami.
Marinatui į atskirą puodą supilame litrą vandens, įberiame lauro lapų, gvazdikėlių, druskos, cukraus, česnako ir juodųjų pipirų. Viską dedame ant ugnies ir užverdame. Grybus nuplauname po tekančiu vandeniu, kelis kartus perplovę kiaurasamtyje.
Visus grybus dedame į marinatą ir verdame 15-20 minučių.
Stiklainiai, kuriuose laikysime marinuotus grybus, iš anksto plaunami karštu vandeniu su soda ir sterilizuojami. Grybus sudedame į stiklainius kartu su marinatu, uždengiame steriliais dangteliais ir paliekame kambario temperatūroje, kol visiškai atvės.
Paruošti baravykai laikomi šaldytuve arba rūsyje. Atsidarykite žiemą ir mėgaukitės užkandžiu arba naudokite juos salotoms pagardinti. Skanaus!
Šis straipsnis pateikia kelis būdus, kaip skaniai paruošti baravykus žiemai. Pasirinkite jums tinkamiausią receptą ir mėgaukitės aromatingais ir skaniais grybais visą žiemą!