Connect with us

Receptai

Švelnus ir greitai paruošiamas vištienos bei voveraičių troškinys

Šis troškinys – tai tikras atradimas tiems, kas mėgsta greitai paruošiamus, tačiau skoniu neprilygstamus patiekalus. Jame puikiai dera švelni vištienos filė, aromatingos voveraitės ir sodri grietinėlė. Šis patiekalas ne tik pamalonins skonio receptorius, bet ir leis patogiai bei greitai paruošti maistą visai šeimai. Jis puikiai tiks tiek kasdieniams pietums, tiek vakarienei, o pagardintas bulvėmis, ryžiais ar šviežiomis daržovėmis – taps dar įvairesnis ir maistingesnis.

Reikalingi ingredientai (4 porcijoms):

  • 600 g vištienos filė
  • 300 g voveraičių
  • 300 ml 35% riebumo grietinėlės
  • 2 česnako skiltelės (arba pagal skonį)
  • Druskos pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Prieskonių vištienai pagal skonį
  • Vandens (pagal poreikį)

Kepimui:

  • 1 šlakelis aliejaus
  • 1 šaukštelis sviesto

Paruošimo būdas:

  1. Paruoškite voveraites: Pradėkite nuo voveraičių – jas nuvalykite, sudėkite į puodą, įpilkite vandens ir apvirkite apie 15 minučių. Po to vandenį nupilkite, voveraites atidėkite į šalį.
  2. Paruoškite vištieną: Vištienos filė supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Pabarstykite prieskoniais, pipirais ir lengvai pamaišykite, kad prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.
  3. Apkepkite vištieną: Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir įdėkite sviesto. Sudėkite vištienos gabaliukus ir kepkite juos apie 5-7 minutes, kol gražiai apskrus ir iškeps. Iškepusią vištieną atidėkite į lėkštę.
  4. Paruoškite voveraites: Į tą pačią keptuvę sudėkite voveraites ir kepkite apie 8 minutes, kol jos iškeps ir išskleis savo skystį. Jei skysčio susikaupė per daug, galite jį nupilti arba leisti jam nugaruoti. Tuomet sudėkite smulkiai sukapotą česnaką ir dar pakepkite apie 2 minutes.
  5. Troškinkite su grietinėle: Į keptuvę su voveraitėmis sudėkite atidėtą vištieną, įpilkite grietinėlę, pabarstykite druska ir troškinkite ant nedidelės kaitros apie 5 minutes, kol visi ingredientai susijungs į vientisą masę.

Patarimai:

  • Jei norite, kad padažas būtų tirštesnis, į 100 ml šalto vandens įdėkite šaukštą krakmolo, gerai išmaišykite ir supilkite į troškinį jo pabaigoje. Troškinkite dar porą minučių, kol padažas sutirštės.

Šis troškinys – tai švelnumo ir aromato kupinas patiekalas, kuris neabejotinai taps jūsų šeimos mėgstamiausiu. Jis greitai paruošiamas, tad idealiai tinka užimtiems vakarams, kai norisi kažko skanaus, bet neturite daug laiko. Patiekite su mėgstamais garnyrais, ir jūsų pietų ar vakarienės stalas bus kupinas šilumos bei jaukumo.

Skanaus!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Receptai

Sultingieji vištienos kotletai su sviestu ir sūriu

Šie vištienos kotletai – tai įrodymas, kad net ir iš paprastų produktų galima sukurti itin gardų, kvapnų ir sultingą patiekalą. Jei iki šiol manėte, kad vištienos kotletai – tai sausas ir blankus sprendimas, šis receptas pakeis jūsų požiūrį. Sviesto minkštumas ir tirpstantis sūris įneša ne tik papildomo skonio, bet ir nepaprastos tekstūros.

Švelnus vištienos faršas su česnaku ir svogūnu, praturtintas kietuoju sūriu bei sviestu, suformuoja gardžius kotletukus, kurie kepdami nepraranda drėgmės, išlaiko minkštumą ir tampa maloniai auksinės spalvos. Tai universalus patiekalas – puikiai tinka tiek kasdieniams pietums, tiek šeimos vakarienei.

Ingredientai (4 porcijoms)

Vištienos filė – 600 g

Kietasis sūris (pvz., „Gouda“, „Džiugas“, „Emmental“) – 100 g

Sviestas (kambario temperatūros) – 50 g

Svogūnas – 1 nedidelis

Česnako skiltelė – 1 vnt.

Džiūvėsėliai – 1 valgomasis šaukštas

Druska – pagal skonį

Juodieji pipirai – pagal skonį

Aliejus kepimui

Paruošimas

Pasiruoškite ingredientus.

Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Supjaustykite mažesniais gabalėliais, kad būtų patogu malti. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, svogūną nulupkite ir supjaustykite stambesniais gabaliukais. Česnako skiltelę nulupkite.

Paruoškite faršą.

Į maisto smulkintuvą sudėkite svogūną ir česnaką, smulkinkite iki vientisos masės. Tuomet sudėkite vištienos gabalėlius ir dar kartą viską pertrinkite, kol gausite tolygią maltą mėsą.

Papildykite faršą.

Gautą vištienos masę perkelkite į dubenį. Įdėkite kambario temperatūros sviestą, suberkite tarkuotą sūrį, pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite šaukštu arba rankomis, kad visi ingredientai pasiskirstytų tolygiai.

Įmaišykite džiūvėsėlius.

Suberkite džiūvėsėlius – jie padės surišti masę ir sulaikyti drėgmę. Dar kartą viską išmaišykite ir, jei reikia, palikite masę 5–10 minučių pastovėti, kad džiūvėsėliai šiek tiek išbrinktų.

Formuokite kotletus.

Sušlapintomis rankomis formuokite norimo dydžio kotletus – maždaug delno dydžio ir 1,5–2 cm storio. Jei norite, galite juos švelniai pavolioti papildomuose džiūvėsėliuose, kad paviršius būtų traškesnis.

Kepimas

Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus.

Dėkite kotletus į karštą keptuvę ir kepkite ant vidutinės ugnies 4–5 minutes iš vienos pusės, kol gražiai apskrus.

Apverskite ir kepkite dar 4–5 minutes.

Jei kotletai labai stori, uždenkite keptuvę dangčiu ir sumažinkite ugnį – taip jie perkeps tolygiai ir išliks sultingi viduje.

Patiekimas

Šiuos vištienos kotletus galima patiekti su įvairiais garnyrais:

Bulvių koše ar keptomis bulvytėmis

Ryžiais arba grikiais

Šviežiomis salotomis ar raugintomis daržovėmis

Garintomis daržovėmis (pvz., brokoliais, morkomis, cukinijomis)

Taip pat labai tinka su švelniu grietinės, garstyčių ar jogurtiniu padažu.

Papildomi patarimai

Jei norite dar išraiškingesnio skonio, į faršą galite įmaišyti šiek tiek smulkintų žolelių: petražolių, krapų ar net baziliko.

Kotletus galima iš anksto paruošti ir laikyti šaldytuve – puikus sprendimas užimtoms dienoms.

Norėdami išvengti keptuvės, galite kotletus iškepti orkaitėje – 180 °C temperatūroje, apie 20–25 minutes.

Tai vienas iš tų receptų, kuris patenka į nuolatinių mėgstamiausių sąrašą: paprasta, greita, sotu ir labai skanu. Tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems, o ingredientus dažniausiai turime po ranka.

Continue Reading

Receptai

Pavasariniai kefyro blynai su virtais kiaušiniais, sūriu ir žalumynais

Šie sūrūs kefyro blynai – tai puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ir visiems pažįstamų ingredientų galima sukurti šiltą, gardų ir labai namudišką patiekalą. Jie puikiai tinka pusryčiams, vėlyviems pietums ar net vakarienei. Sotus virto kiaušinio įdaras, žaliosios svogūnų laiškų gaivumas ir tirpstantis sūris blyneliams suteikia ne tik skonio, bet ir malonios tekstūros.

Blynai iškepami minkšti, purūs, su šiek tiek traškia plutele. Jie labai universalūs – gali būti patiekiami tiek šilti, tiek atvėsę, su grietine, jogurtiniu padažu ar net paprastu sviestu.

Ingredientai (2–3 porcijoms)

Tešlai:

Kefyras – 200 ml

Žali kiaušiniai – 2 vnt.

Kietasis sūris (pvz., „Džiugas“, „Gouda“, „Edam“) – 70 g

Kvietiniai miltai – 130–150 g (priklausomai nuo tešlos tirštumo)

Soda – ½ arbatinio šaukštelio

Druska – 1 arbatinis šaukštelis (be kaupo)

Pagal pageidavimą – mėgstami prieskoniai (pvz., česnakų milteliai, džiovinti krapai)

Papildomai:

Virti kiaušiniai – 2–3 vnt.

Žaliojo svogūno laiškai – 3 stiebai

Aliejus kepimui

Pasiruošimas.

Virkite kiaušinius kietai – apie 9–10 minučių nuo užvirimo. Atvėsinkite, nulupkite ir susmulkinkite vidutinio dydžio kubeliais. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite smulkiai. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.

Tešlos gamyba.

Į dubenį įmuškite žalius kiaušinius, įpilkite kefyro, suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite šluotele ar šakute. Masė turi būti vientisa, be gumuliukų. Įberkite druskos ir, jei norite, mėgstamų prieskonių – pavyzdžiui, šiek tiek pipirų, džiovintų krapų ar česnako miltelių.

Įdaras tešloje.

Į gautą masę sudėkite susmulkintus virtus kiaušinius bei svogūnų laiškus. Vėl gerai išmaišykite – tai svarbu, kad įdaras tolygiai pasiskirstytų tešloje.

Miltų ir sodos įmaišymas.

Miltus suberkite palaipsniui – pirmiausia pusę kiekio, išmaišykite, tada supilkite sodą (ją galima užgesinti keliais lašais citrinos sulčių arba tiesiog įmaišyti į kefyrą iš anksto – kefyras yra rūgštus ir pats „suaktyvins“ sodą). Po to suberkite likusius miltus ir maišykite, kol gausite tirštą, bet lengvai maišomą tešlą. Ji turėtų būti šiek tiek tirštesnė nei blynų, bet ne kieta.

Kepimas

Įkaitinkite keptuvę su nedideliu kiekiu aliejaus (geriausiai tinka neutralaus skonio aliejus – saulėgrąžų ar rapsų).

Šaukštu arba samteliu dėkite nedideles tešlos porcijas – formuokite maždaug 7–8 cm skersmens blynelius.

Kepkite ant vidutinės ugnies po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.

Iškepusius blynus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius.

Patiekimas

Blynai skaniausi šilti, tačiau puikiai tinka ir atvėsę. Galite patiekti su:

Grietine ar natūraliu jogurtu

Šviežiomis daržovėmis (pvz., pomidorų ir agurkų salotomis)

Lengvu česnakiniu ar garstyčių pagrindu pagamintu padažu

Marinuotomis daržovėmis

Jei ruošiate blynus pietums, puikiai tiks šalia puodelis sultinio ar lengvos sriubos. Jei norite iš jų padaryti pusryčių sumuštinius – dėkite perpjautus blynus su sviestu, sūriu ar net rūkyta žuvimi.

Papildomi patarimai

Jei norite vegetariškos versijos be kiaušinių įdare, galite naudoti tik sūrį ir svogūnus.

Vietoj žaliojo svogūno galite naudoti špinatus ar krapus – svarbiausia, kad žalumynai būtų švieži.

Jeigu neturite kefyro, galite naudoti raugintą pasukų gėrimą arba net jogurtą, atskiestą šlakeliu pieno.

Šie blynai – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko sotaus, bet neapsunkinančio. Jie yra pigūs, greitai pagaminami ir labai jaukūs. Toks receptas dažnai tampa vienu iš tų, kuriuos norisi kartoti vėl ir vėl.

Continue Reading

Receptai

Šventiniai blyneliai su kreminiu sūriu ir lašiša

Šis receptas – puiki idėja skaniai ir estetiškai užkandai, kuri puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek vakarėliui su draugais ar net lengviems pusryčiams. Ploni, švelnūs blynai, įdaryti kreminiu sūriu, šviežiu agurku ir sūdyta raudona žuvimi – tai derinys, kuris niekada nenuvilia. Skonis subtilus, o išvaizda traukianti akį – kiekvienas gabalėlis atrodo tarsi mažas gurmaniškas kąsnelis.

Ingredientai

Blynams:

Kviečių miltai – 140–150 g

Kiaušiniai – 2 vnt.

Pienas – 350 ml

Cukrus – 1 valgomasis šaukštas

Druska – žiupsnelis

Aliejus – 2 valgomieji šaukštai

Įdarui:

Sūdyta raudona žuvis (pvz., lašiša, šaltai rūkyta sūdyta sėkmingai tiks) – 200 g

Šviežias agurkas – 1–2 vnt.

Kreminis sūris (pvz., „Philadelphia“ arba bet koks kitas neutralaus skonio) – 150–200 g

Šviežios žolelės (krapai, petražolės, laiškiniai česnakai) – pagal pageidavimą

(Papildomai: česnakas – jei norisi ryškesnio skonio)

Blynų paruošimas

Pasiruošimas:

Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros – tai svarbu, kad tešla gerai susijungtų ir blynai gautųsi vientisi bei elastingi.

Tešlos maišymas:

Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir žiupsnelį druskos. Lengvai paplakite šluotele arba mikseriu. Po truputį supilkite pieną, nuolat maišydami, kad kiaušiniai gerai pasiskirstytų. Po to pamažu įsijokite miltus, kad neliktų gumuliukų. Galiausiai supilkite aliejų ir dar kartą gerai išmaišykite. Tešla turi būti skysta, bet ne per daug – panaši į grietinėlę.

Kepimas:

Įkaitinkite keptuvę, geriausiai nelimpančio paviršiaus. Prieš pirmą blyną šiek tiek patepkite aliejumi, vėliau jau to daryti nebereikės dėl aliejaus tešloje. Įpilkite nedidelį samtelį tešlos ir greitai paskirstykite ją plonu sluoksniu. Kepkite po 1–2 minutes iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

Blynų laikymas:

Iškeptus blynus dėkite vieną ant kito į lėkštę – tai padės jiems išlaikyti drėgmę. Uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu arba maistine plėvele ir leiskite jiems „pailsėti“, kol ruošite įdarą. Per tą laiką kraštai suminkštės ir blynai taps dar elastingesni, o tai svarbu vyniojant.

Įdaro paruošimas

Agurkai:

Nuplaukite ir nulupkite agurkus. Supjaustykite juos plonomis ilgomis juostelėmis – tai galima padaryti peiliu arba daržovių skustuku.

Raudona žuvis:

Plonai supjaustykite žuvį – juostelėmis ar gabalėliais, kuriuos patogu dėti ant blyno. Svarbu, kad ji būtų pakankamai lanksti ir neužimtų per daug vietos – kitaip bus sunku susukti blyną.

Kreminis sūris:

Jei norite sodresnio skonio, į sūrį galite įspausti šiek tiek česnako ir įmaišyti smulkiai pjaustytas žoleles. Kitaip žoleles galite tiesiog pabarstyti ant sūrio prieš dedant kitas sudedamąsias dalis.

Blynų suformavimas

Kiekvieną blyną tolygiai aptepkite kreminiu sūriu. Ant vienos pusės dėkite šiek tiek žuvies ir agurko juostelių. Jei naudojate žoleles, paskleiskite jas kartu su įdaru. Susukite blyną į tvirtą vamzdelį (suvyniojant kaip sušius). Darykite tai švelniai, kad nepažeistumėte blyno.

Sudėtus blynų suktinukus dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių – tai padės jiems sustangrėti, o skoniai susijungs.

Patiekimas

Prieš patiekiant kiekvieną blyną supjaustykite į 3–4 dalis įstrižai, kad suktinukai būtų patrauklūs akiai. Galite juos patiekti ant didelės lėkštės arba vieno kąsnio forma – kaip užkandžius šventei. Papuoškite žalumynais ar šviežiomis daržovėmis pagal norą.

Papildomi patarimai

Jei blynai suplonėja ir trūksta laikant įdarą – gaminkite juos kiek storesnius arba naudokite mažiau įdaro.

Kreminį sūrį galima keisti natūraliu varškės sūreliu ar net šviežios varškės ir grietinės mišiniu.

Jeigu žuvis labai sūri, derėtų dėti mažiau papildomos druskos arba naudoti švelnesnius priedus, pavyzdžiui, nesūdytus agurkus.

Tai puikus pasirinkimas tiek šventei, tiek savaitgalio pusryčiams. Skonis lengvas, gaivus, o paruošimas – nesudėtingas ir kūrybiškas. Išbandykite – tai vienas iš tų receptų, kuris tikrai taps mėgstamu.

Continue Reading

POPULIARŪS STRAIPSNIAI

Receptai6 days ago

Sultingieji vištienos kotletai su sviestu ir sūriu

Šie vištienos kotletai – tai įrodymas, kad net ir iš paprastų produktų galima sukurti itin gardų, kvapnų ir sultingą patiekalą....

Receptai6 days ago

Pavasariniai kefyro blynai su virtais kiaušiniais, sūriu ir žalumynais

Šie sūrūs kefyro blynai – tai puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ir visiems pažįstamų ingredientų galima sukurti šiltą, gardų ir...

Receptai6 days ago

Šventiniai blyneliai su kreminiu sūriu ir lašiša

Šis receptas – puiki idėja skaniai ir estetiškai užkandai, kuri puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek vakarėliui su draugais ar...

Receptai1 week ago

Greiti ir gardūs pyragėliai su kiaušiniais ir žalumynais iš lavašo – vos per 10 minučių!

Jei mėgstate gardžius, bet paprastus patiekalus, kurie paruošiami greitai, šis receptas kaip tik jums. Pyragėliai su virtu kiaušiniu ir žaliuoju...

Receptai1 week ago

Minkštos ir kvapnios bandelės su kriaušių įdaru – tobulas desertas jaukiems vakarams

Šios purios mielinės bandelės su saldžiai rūgštoku kriaušių įdaru ir trapia streizelio trupinėlėmis ant viršaus tiesiog tirpsta burnoje. Kvapni tešla,...

Receptai1 week ago

Rūgštelės dvelksmas vasariškam stalui: marinuoti agurkėliai su agrastais

Jeigu mėgstate netikėtus, bet subtiliai subalansuotus skonių derinius, šis receptas kaip tik jums. Marinuoti agurkėliai su agrastais – tai ne...

Receptai1 week ago

Šaltos sriubos stebuklas: su kefyru, gazuotu vandeniu ir kalnu daržovių

Karštą dieną norisi kuo gaivesnio, lengvo ir tuo pačiu sotiško patiekalo. Tradicinė rusų okroška – puikus pasirinkimas, tačiau ji dažnai...

Receptai1 week ago

Kiaušiniai įdaryti grybais – paprasta, gardu ir šventiška

Įdaryti kiaušiniai – tai viena iš tų klasikinių užkandžių rūšių, kuri niekada neišeina iš mados. Jie puikiai tinka tiek kasdieniam...

Receptai2 weeks ago

Traškūs džiūvėsėliuose apvolioti pievagrybiai – greitas ir skanus užkandis

Traškūs pievagrybiai – tai puikus užkandis, tinkantis tiek vakarėliui, tiek paprastam pasisėdėjimui su šeima. Jie puikiai dera tiek kaip užkandis,...

Receptai2 weeks ago

Vištienos kepsneliai sūrio tešloje – švelnūs, sultingi ir be galo skanūs

Jeigu ieškote greito, gardaus ir neįmantriai pagaminamo patiekalo vakarienei ar pietums, vištienos kepsneliai sūrio tešloje bus puikus pasirinkimas. Šiame recepte...

POPULIARU